Sokan kiakadtak Vicuska és Gergő új szobrán Egerben: túl kihívónak vélik a kisfiú férfiasságát

Eger alkotás Egri csillagok Gergő Vicuska szobor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A felavatott szobor vegyes érzelmeket váltott ki az emberekből, sokak szerint ugyanis a pucér gyerekeket ábrázoló alkotás túl kihívó lett.

Nincs olyan ember Magyarországon, aki ne tudná, hogy Gárdonyi Géza Egri csillagok nevű műve azzal a jelenettel kezdődik, hogy Vicuska és Gergő ruhátlanul fürdenek a patakban. Eger legújabb köztéri szobra május utolsó napjaiban került leleplezésre, az alkotó pedig a fent említett emlékezetes jelenetet formázta meg bronzszobrában.

Ahogy az lenni szokott, most is akadnak, akiknek nem tetszik az alkotás, ami a Dobó tértől nem messze, a Végvári vitézek terén lett felállítva. Szanyi Péter közadakozásból készített el a művet, amire mintegy tízmillió forint jött össze. A szobor a gyermeki ártatlanságot és az örökké tartó szerelmet jelképezi, de többen is sérelmezték Gergő testének ábrázolását, különös tekintettel a heréire, ami egyesek szerint túl hangsúlyos lett.

-írta az egyik kommentelő. A helyi újság fotóit ide kattintva lehet megtekinteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.