Csernus Imre szerint a magyarok hozzáállásával van a baj: ezen kellene változtatnunk

depresszió magyarok videó Csernus Imre Maflás hit jókedv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csernus Imre arról lett leginkább híres, hogy kíméletlenül az emberek arcába vágja az igazságot és előszeretettel ugrasztja ki a nyulat a bokorból. 

Maflás című műsorában beszélgetett Majkával Csernus Imre, amikor is a rapper rákérdezett, hogy mi motiválja a pszichiátert arra, hogy az embereknek segítsen. Csernus szerint Magyarországon a legnagyobb probléma a negatív kommunikáció és a búval béleltség. Rájött, hogy mi magyarok nagyon okosak vagyunk, de nem tudunk szívből mosolyogni és pozítivan megélni az életünket.

Csernus Imre ezen szeretne változtatni. Tudatosítani az emberekben, hogy a félig megtelt pohárnál azt vegyük észre, hogy félig tele van, ne pedig azt, hogy félig üres. Az emberek folyamatosan súlyokat cipelnek, holott ha tudatosítanánk magunkban, hogy minden súly lehetőség egy döntésre - örülök vagy sírok, de nem cipelem - akkor megváltozna minden.

Csernus Imre szerint azzal is érdemes foglalkoznunk, hogyan újulunk meg egy folyamatosan változó világban, ha tele vagyunk egy csomó meg nem oldott félelemmel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.