Karanténmentes úti célok: nyaralás luxus körülmények között

Forrás: Shutterstock -
Thaiföld PCR-teszt Maldív-szigetek Phuket Seychelle-szigetek karanténmentesség nyaralás Dubaj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több ország nyitja meg határait a turisták előtt, ahogy az oltási programok világszerte haladnak előre, illetve az utazók egészségügyi biztonságát javító előírások lépnek életbe. Összegyűjtöttük azokat az úti célokat, ahova mi magyarok, az idei nyár folyamán karantén nélkül is beutazhatunk, ráadásul luxus körülmények között pihenhetünk különleges helyeken.

A pezsgés, a monumentalitás, a luxus vonz? Akkor Dubjat neked találták ki! Ám nem kell feltétlenül itt megállnod, hiszen egyórás autóútra található tőle egy elbűvölő város, Ras Al Khaimah.

A belépés feltételei Dubajba és Ras Al Khaimah-ba:

  • A negatív PCR teszt kinyomtatott változatának bemutatása (mely 72 óránál nem régebbi) kötelező, mielőtt az utasok Budapesten felszállnak
  • Egy további negatív PCR teszt a dubaji érkezéskor, melynek költségét elsősorban a légitársaság fedezi.

Amennyiben Dubajból érkezel haza Magyarországra, és védettségi igazolvánnyal rendelkezel, nincs kötelező karantén.

Dubjat neked találták ki, ha a pezsgés, a monumentalitás és a luxus vonz Forrás: Shutterstock

Karanténmentes nyaralásodat egy privát tengerparton szeretnéd eltölteni? Irány a Maldív-szigetek, a Seychelle-szigetek, vagy épp a thaiföldi Phuket!

A Maldív-szigetek az elmúlt években rendkívül népszerű téli úti céllá vált a magyar utazók körében, hiszen a szigetek privát tengerparti élményt kínálnak a jól ismert, fehérhomokos tengerpartjaikkal.

A Seychelle-szigetek 2021 márciusában nyitotta meg határait a nemzetközi turisták előtt, így azóta töltődhetünk fel újra a sziget exkluzív élményeivel, fehérhomokos tengerpartjaival és idilli természeti környezetével.

A belépés feltételei a Maldív- és a Seychelle-szigetekre:

  • A negatív PCR teszt kinyomtatott változatának bemutatása (mely 72 óránál nem régebbi) kötelező a tranzitutasok számára, mielőtt Budapesten felszállnak, illetve szintén be kell mutatni érkezéskor a Maldív-, illetve a Seychelle-szigeteken.
Ha karanténmentes nyaralásodat egy privát tengerparton szeretnéd eltölteni, akkor utazz a Maldív-szigetekre Forrás: Shutterstock

Thaiföld először Phuket szigetét nyitja meg a nemzetközi turistaforgalom előtt július 2-től, mely a világ egyik legkedveltebb nyaralóhelyszíne.

A Phuketen pihenő magyar nyaralók a szigetet burjánzó tengerpartjairól és fehér homokjáról ismerik.

A belépés feltételei Thaiföldre:

  • A negatív PCR teszt kinyomtatott változatának bemutatása (mely 72 óránál nem régebbi) kötelező a tranzitutasok számára, mielőtt Budapesten felszállnak.
  • A beoltott látogatók szabadon beléphetnek Thaiföldre (kivéve azok, akik Szputnyik-oltást kaptak).
Phuket szigete a világ egyik legkedveltebb nyaralóhelyszíne Forrás: Shutterstock

Afrikában a természet csodáit és a páratlan kultúrájú városokat fedezheted fel, a kiváló szállodakomplexumokat kínáló Kenyában és Tanzániában (Zanzibárban).

Kenya az autentikus afrikai szafari programjáról ismert az utazóközönség körében: a látogatók a kontinens vadvilágát természetes valójában fedezhetik fel.

Tanzánia/Zanzibár mindig is egzotikus úti célnak számított a magyar utazók körében, azonban a világjárvány ideje alatt még népszerűbbé vált egyedi tájképének és egyéni nyaralási opcióinak köszönhetően.

A belépés feltételei Kenyába, és Tanzániába/Zanzibárba:

  • A negatív PCR teszt kinyomtatott változatának bemutatása (mely 72 óránál nem régebbi) kötelező a tranzitutasok számára, mielőtt Budapesten felszállnak, illetve szintén be kell mutatni érkezéskor Kenyában, illetve Tanzániában/Zanzibáron.
  • Tanzánia/Zanzibár további feltétele: egy negatív COVID-19 gyorsteszt dar es salaam-i (DAR) érkezéskor az utasok saját költségére (25 dollár).
Zanzibár a világjárvány ideje alatt még népszerűbbé vált egyedi tájképének és egyéni nyaralási opcióinak köszönhetően Forrás: Shutterstock

Nyaralj gondtalanul, maszk- és karanténmentesen!

Ez is érdekelhet: Top 5 úti cél Magyarországon, ahol menő fotókat csinálhatsz

Útleírások, tippek, ötletek az utazáshoz, szállás és útfoglalás egy portálon - Tájékozódj a Travelón!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.