Sokkoló! Ezen a helyen áll Magyarország a világ kövérségi listáján

Forrás: Shutterstock -
világszerte lista kövérség Magyarország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány az életmódunkra, a sportolási lehetőségeinkre is nagy befolyással volt, ami azt eredményezte, hogy csak úgy szaladtak fel a kilók az elmúlt hónapokban. A karantén alatt sokkal egyszerűbb megoldásnak tűnt nassolni a tévé előtt ülve, mint kimenni a friss levegőre és sétálni egy nagyot. 

Hazánkban átlagosan mintegy 3-5 kilogrammal lettek súlyosabbak az emberek, így a koronavírus negatívan befolyásolta az egyébként sem fényes helyzetünket.

A Növekedés.hu készített egy interjút Bedros J.Róberttel, a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság elnökével, a Szent Imre Oktatókórház főigazgatójával és Simonyi Gáborral, a Szent Imre Oktatókórház Anyagcsere Központjának vezetőjével, akik szomorú hírt közöltek.

Az EU-ban ugyanis első helyen áll Magyarország az elhízásban, világszinten pedig a negyedik helyet foglaljuk el.

Az elhízásban az első helyen áll Magyarország az EU-ban (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

Korábban bronzérmesek voltunk, de Új-Zéland megelőzött minket. A második helyen Mexikó, míg a az első helyen az Egyesült Államok áll.

A nemzeti adatok kimutatták, hogy tízszer magasabb a koronavírussal összefüggő halálozás azokban az országokban, ahol a népesség több mint fele túlsúlyos - írja a promotions.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.