Csupán egy apróságra kell figyelni minden nap, és magától elindul a fogyás

fogyás túlsúly vízfogyasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kutatásból kiderült, hogy egy egészen egyszerű „trükkel" is megszabadulhatunk pár plusz kilótól. Mégpedig úgy, ha odafigyelünk arra, hogy eleget igyunk. Ugye nem hangzik rosszul?

A járvány óta sokakra felszaladt pár plusz kiló, mivel többet vagyunk otthon, a konditermek bezártak. Télen a szabadban sem volt annyi lehetőségünk sportolni. Ám egy meglepő kutatás látott napvilágot a Human Nutrition and Dietetics kiadványában, amelyből kiderült, nagyon egyszerűen leadhatunk a súlyunkból. A titok annyi, hogy fogyasszunk elegendő vizet!

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Az Illinois-i Egyetem kutatócsoportja 18 311 amerikai étkezési szokásait vizsgálta meg még pár éve. Ebből kiderült, hogy akik naponta 2-3 pohárral több vizet ittak, 205 kalóriával kevesebbet vittek be. Ők ráadásul sokkal kevesebb cukrot, koleszterint, sót, zsírt fogyasztottak.

Ennek eredményeképp pedig ha többet iszik az ember, akár heti 1400 kalóriával kevesebbet vihet be – írta a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.