Diana sorsa 1980 nyarán pecsételődött meg, amikor egy vacsora alkalmából találkozott Károly herceggel. A 19 éves lány elbűvölte a herceget, aki akkoriban nagy kanállal habzsolta az életet és a nőket. 

Dianát igazából már 16 éves korában bemutatták a hercegnek, de akkoriban a férfi nővérével, Sarah-val randevúzott. Károly herceg falta a nőket, Camillán kívül számos arisztokrata hölggyel volt viszonya, de őket nem vehette feleségül, mivel akkoriban elvárás volt, hogy Anglia jövőbeli királynéja szűzen menjen bele a házasságba - írja a Story Magazin.

Diana és Károly herceg az eljegyzési interjújuk során.Forrás: Life.hu

Károly és Diana végül egy családi vacsorán találkoztak újra, ahol a 19 éves lány elbűvölte a trónörököst. 

A megismerkedésünkkor egész este mindenhová úgy követett, mint egy pincsikutya"

- mesélte később Diana, aki szintén találkozgatott férfiakkal, de azt a bizonyos határt sosem lépte át. 

Károllyal randevúzni kezdtek, éttermekbe, lovaspólómeccsekre jártak, majd 13 randi után Károly a Windsor kastélybeli lakosztályban kérte meg a fiatal lány kezét. Diana igent mondott, majd kiválasztotta a legnagyobb és legdrágább gyűrűt és beköltözött a Buckingham-palotába, hogy felkészítsék az esküvőre. 

Diana hercegné ma lenne 60 éves. Bár élete tündérmesének indult, házassága végül kudarcba fulladt és nagyon fiatalon, 36 évesen vesztette életét egy végzetes autóbalesetben.