Angliában nagy port kavart az eset, hogy Boris Becker élő adásban tett kijelentéséből botrány kerekedett. Vajon meddig mehet el egy férfi, ha a nőkről beszél?

Némi botrány adódott Angliában Fucsovics Márton szerdai, Novak Djokovics elleni meccséből. Női mozgalmak kiakadtak a korábbi világelső teniszező Boris Becker és kommentátortársa közötti beszélgetés kapcsán.

Boris Becker botrányos kijelentést tett.Forrás: AFP/Daniel Bockwoldt

Becker a BBC-nek dolgozik a tornán, s Fucsovics meccsén is a mikrofon mögött ült, amikor ráközelített a kamera a magyar játékos menyasszonyára.

„A lány neve Böszörményi Anett" – mondta John Inverdale kommentátor, s nem sokat váratott magára Becker reakciója. „Teniszezőként mindig jó ha olyan partnered van, mint Anett" - mondta a német teniszező, majd folytatta. „Állítólag Magyarországon élnek a világ legszebb lányai."

A Nők a Sportban mozgalom képviselője elítéli a jelenetet: „Ha két férfi élő adásban ilyen kötetlenül beszélget a nőkről, akkor bizony van még mit tenni" – mondta Stephanie Hilborne.

A BBC véleménye szerint Boris Becker kijelentése elfogadható volt, és nem lépett át semmilyen határt.

A magyar sztársportoló és szerelme nemrég békültek ki egymással, úgy tűnik, hogy boldogok együtt, és a csinos lány a mérkőzéseire is elkíséri párját.