Lehullt a lepel: ekkora vagyona van a királyi család egyes tagjainak

Fotó / AFP -
örökség királyi család vagyon fizetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Abban senki sem kételkedik, hogy a királyi család tagjai anyagi bőségben élnek, de arról ritkán szól a fáma, hogy konkréten mennyi pénzük van és miből származik a bevételük.

Nyilván sejtettük, hogy a királyi családnak hatalmas vagyona van és nem klasszikus módon keresik meg a kenyérre valót. A Blikk most összegyűjtötte, hogy melyik családtagnak mekkora az aktuális vagyona és miből származik a bevétele.

II. Erzsébet királynő

Talán senki sem lepődik meg azon, hogy a királynő rendelkezik a legnagyobb vagyonnal, nagyjából 150 milliárd forintnak megfelelő összeg birtokosa. Az összeg legnagyobb része Erzsébet személyes ingatlanjaiból és óriási ékszergyűjteményéből származik.

Károly herceg

A walesi herceg a második a listán, ő körübelül 114,5 milliárd forinttal rendelkezik. Neki is vannak birtokai, valamint rendkívül jó üzletember, remek befektetései sok pénzt hoznak a konyhára.

Kamilla hercegné

Károly herceg második felesége már szerényebb vagyonnal rendelkezik, mindössze 1,4 milliárd forint van a számláján. Ő is kap támogatást a királyi családtól, valamint a Duchy of Cornwall birtokból neki is van bevétele.

Királyi család Fotó / AFP

Vilmos herceg és Katalin hercegné

Vilmos herceg vagyona 7 és 11 milliárd forint között lehet, melynek nagy részét édesanyjától kapott örökség teszi ki. Igaz hétköznapi munkát is végzett normális fizetéssel, de azt az összeget egy az egyben a mentősöknek adományozta. Felesége, Katalin hercegné körülbelül 2,8 milliárd forinttal büszkélkedhet.

Harry herceg

Harry hercegnek nagyjából annyi pénze van, mint a bátyjának, tekintve, hogy ő is hasonló összeget örökölt az édesanyjuktól. Korábban a Royal Air Force-nál dolgozott, itt évente 15 millió forintot vitt haza. Az elmúlt hónapokban pedig a Netflix és a Spotify fizet neki százmilliókat egy-egy interjúért.

Meghan Markle

Harry herceg felesége nagyjából 1,4 milliárd forinttal rendelkezik. Neki saját fizetése is volt, amikor a Brilliáns Elmékben játszott: epizódonként 14 millió forintot vihetett haza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.