Ezüstérmes lett Milák Kristóf 100 méteres pillangóúszáson a tokiói olimpián. Családja rendkívül büszke rá és alig várják, hogy a tehetséges sportoló hazatérjen.

Együtt szurkolt hajnalban a család Milák Kristófnak a 100 méteres pillangó versenyszámban. Bár édesapja nagyon örült az eredménynek, szerinte fia akár nyerhetett is volna, ha egy-két méterrel hosszabb a táv, annyira jót hajrázott Kristóf - írja a Blikk.

De ennek a versenynek pont száz méter a távja, nem százegy vagy százkettő. Hú, de kevésen múlt! Tudja, egy apa mindig reménykedik, én már most el tudtam volna képzelni, hogy Kristóf győz. De félre ne értsen, nem vagyok elégedetlen, csak reménykedtem" - mondta a büszke édesapa, aki szerint önmagáért beszélt, amikor Dressel, a nagy ellenfél a magasba emelte Kristóf kezét. Szerinte példaértékű, ahogy a két sportoló tiszteli egymást. 

A második helyezett Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén.Forrás: MTI/Kovács Tamás

Kristófot már nagyon várja haza a család, finom ételekkel kedveskednek a fiatal úszónak.

Marhapörkölttel, a köret pedig természetesen nokedli. Ez Kristóf kedvence, Ildikó remek marhapörköltet főz, hadd egyen már a gyerek valami finom magyaros ételt annyi japán kaja után. Erre az alkalomra felfüggesztjük az egészséges étrendet, csak ne szóljon a dietetikusnak!"

Kapcsolódó cikkek: