Így él most a 27 éve visszavonult úszólegenda, Darnyi Tamás

Forrás: Getty Images/2012 Getty Images/Tony Duffy -
Darnyi Tamás úszó olimpikon olimpia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Darnyi Tamás már 27 éve visszavonult, az élete azonban eseménydús.

Darnyi Tamás az 1988. évi szöuli és az 1992. évi barcelonai olimpián is olimpiai bajnoki címet szerzett 200 és 400 méteres vegyesúszásban. Az úszó négy aranyérmet nyert, ezzel máig ő a legeredményesebb magyar férfi úszó olimpikon. Emellett négyszer nyert világbajnoki, nyolcszor Európa-bajnoki címet, és számtalanszor állított fel világcsúcsot. Aktív sportéveit 1994-ben lezárta, az úszás a mai napig élete része.

Az úszólegenda máig tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak, valamint a Magyar Úszó Szövetségnek (MÚSZ), és 1995-ben megnyitotta saját úszóiskoláját. Darnyi korábban elmondta, hogy sikerei csúcsán napi 7,5 órát edzett. Az 54 éves úszó sokáig Jónás Ritával alkotott egy párt, kapcsolatukból két közös gyermekük született. Darnyi és a műsorvezető sokáig kétlaki életet éltek, Florida és Budapest között ingáztak, házasságuk azonban véget ért, a gyerekek az édesanyjukkal maradtak Amerikában, az olimpikon pedig új családot alapított.

Darnyi Tamás az 1988. évi nyári olimpiai játékokon Forrás: Getty Images/2012 Getty Images/Tony Duffy

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.