Jót tesz a szívnek, serkenti az agyműködést és olyat főzhetsz belőle, amiért az egész család odalesz - Isteni fogás pulykahúsból

pulykahús pulyka rolád recept egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egészséges életmód térhódításával a pulykahús is egyre népszerűbb hazánkban. Ez a fehérjeforrás az egész család számára remek választás, hiszen tele van vitaminokkal és telítetlen zsírsavakakal, amelyek a szív- és érrendszert, valamint az agyműködést is támogatják.
Forrás: Shutterstock

A pulyka az egyetlen olyan állat, aminek a húsa vörös is és fehér is, így mindkét húsféle előnyeit megtalálhatjuk benne. Jelentős mértékben tartalmaz telítetlen zsírsavakat, melyek elengedhetetlenek a szív- és érrendszer, valamint az agy egészséges működéséhez. A pulykahús az egyik legsoványabb hús, zsírtartalma az 1 százalékot sem éri el, így tökéletesen beilleszthető a legtöbb diétába. Több vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet számára, mint például a szelén, a vas, a kalcium, B1 és B12 vitaminok, illetve a folsav. A pulykahúst a legkisebbek is fogyaszthatják, ugyanis hipoallergén.

Rengeteg jó tulajdonsága mellett azt is meg kell említeni, hogy a pulykahús rendkívül sokféleképpen elkészíhető: bacont is készítenek belőle, ami remek alternatívája a sertésszalonnának. Felhasználására egy remek receptet is mutatunk!

Dupla pulykarolád

Hozzávalók:

  • 20 dkg pulykabacon
  • 50 dkg pulykamell filé
  • 2 db főtt tojás
  • 25 dkg gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • spenót
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • kakukkfű
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. Felaprítjuk a hagymát és egy evőkanál olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Amikor már kissé megpirult, hozzáadjuk a spenótot, az aprított főtt tojást, sót, borsot, valamint a petrezselyemzöldet.
2. A rolád feltekeréséhez egy nagy alufóliadarabra sorakoztatjuk szorosan egymás mellé a pulykabacon-szeleteket. Nem kell, hogy fedjék egymást.
3. A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal és kakukkfűvel megszórjuk, majd a szalonnaszeletekre fektetjük egy rétegben úgy, hogy sehol ne lógjanak ki. Így kenjük egyenletesen a húsra a tölteléket. Ezután az alufólia segítségével szépen feltekerjük és becsomagoljuk, a két szélét pedig összenyomjuk.
4. A tekercset egy tepsibe tesszük, kicsi vizet öntünk alá, hogy könnyebb legyen majd a tepsit kitakarítani. Így tesszük be sülni másfél órára 170 fokos sütőbe. Amikor átsült a tekercs, óvatosan kitekerjük a fóliából, áttesszük egy másik sütőtálba, és visszatoljuk 10 percre, hogy a bacon ropogósra piruljon.

A PulykaTrendet a Gallicoop támogatta.







Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.