Felújítanátok a lakást? Ezeket a kiegészítőket mindenképp szerezd be hozzá

Forrás: Freepik -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lakásfelújítás mindig izgalmas és rengeteg kihívással teli teendő. Először is precíz tervezésre van szükség, majd a kivitelezés előtt a megfelelő szerszámokat és kiegészítőket is be kell szerezni. Hogyan vágj bele szakszerűen? Milyen  buktatókra érdemes figyelni? Mutatjuk!
Forrás: Freepik

Milyen kiegészítőket szerezz be, ha lakásfelújítást tervezel?

Ezeket célszerű bedobni a kosárba:

Festőhenger

Festőhengerekkel garantáltan kényelmesen és esztétikusan viheted fel a kívánt festékréteget a falra. Simább felület esetén tanácsos rövidebb szálhosszúságú festőhengert választani, amely akár a parketták lakkozására is használható. Mindig a megvásárolt festék alapján célszerű az ideális festőhengert is kiválasztani, hogy a végeredmény biztosan lenyűgöző legyen.

Ecsetek

Minden ecset alapvetően három részből áll: nyél, szoríték és szőrzet. Elsősorban persze a méretük alapján érdemes választani. Legyen szó azonban bármilyen ecsetről is, a lényeg, hogy a festék felvitele egyenletes és precíz legyen. A festőszerszámok, kiegészítők között tehát mindenképpen legyen legalább egy-két valóban minőségi ecset, ha gyönyörű színekben pompázó helyiségeket szeretnél viszontlátni a lakásban.

Csiszoló

Ha famegmunkálásról beszélünk, a csiszoló általában az első szó, ami az eszünkbe jut. Ugyanis csakis profi csiszoló segítségével érhető el a tökéletesen sima felület, amelynek tapintása össze sem hasonlítható a félig vagy szakszerűtlenül csiszolt anyagokéval. Akár egy kisebb fafelület vagy egészen nagyméretű terület csiszolása a cél, egy megbízható kézi csiszoló elengedhetetlen a munkálatokhoz.

Takaróanyag

Ha lakásfelújítás közben minden bútorodat és berendezésedet maradéktalanul meg szeretnéd védeni, mindenképpen szerezz be valamilyen takaróanyagot. Ez többek között lehet takarófólia vagy takarófilc, illetve hullámpapír is. A padlót célszerű takarópapírral letakarni, azonban a legstrapabíróbb megoldást mindig a hullámpapír jelenti. A legfontosabb, hogy mindent takarj le rendesen, így még a munka közben leeső tárgyaktól is megvédheted a padlót és a bútorzatot.

Spakli, festékkaparó

A jól ismert spakli minden kisebb-nagyobb felújítási munka során előkerül. Spakli vagy festékkaparó segítségével ugyanis pillanatok alatt eltávolíthatod a rászáradt festéket a falról vagy éppen az üvegről. Emellett a régi tapétákat is könnyedén lekaparhatod vele, hogy minél gyorsabban haladjon a lakásfelújítás.

Munkavédelmi eszközök

Első a biztonság. Ez pedig még az otthoni felújításokra is ugyanolyan érvényes. Habár a festések vagy a csak kisebb átalakításokkal járó projektek esetén kisebb a sérülés veszélye, mint egy hatalmas építkezésen, mégis fontos odafigyelni a védelemre. Amíg egy munkavédelmi bakancs a lábra eső tárgyak ellen nyújt védelmet, addig a pormaszk a veszélyes anyagokat is levegőbe juttató festések közben hasznos.

Milyen munkavédelmi felszerelések jönnek jól lakásfelújításkor?

  • Szemüveg
  • Pormaszk
  • Kesztyű
  • Cipő

Szemetes

Végül ne feledkezz meg a szemetesekről és szemeteszsákokról sem. Felújítás közben folyamatosan hullik a forgács, omlik a fal és rengeteg szemét keletkezik. 240 literes szemeteszsákokkal viszont minden törmelék könnyedén tárolható, hogy minél kevesebb felfordulással járjanak a munkálatok. Persze a jól bevált lombgyűjtő zsákokat is bevetheted, ha tényleg nagy felújításba vágod a fejszéd.

Mik lehetnek a legnagyobb buktatók?

  • Rosszul megválasztott szerszámok. Felújításkor soha nem érdemes az eszközökön spórolni. A festőszerszámok, kiegészítők beszerzésekor mindig a minőséget tartsd szem előtt, hogy a feladatokat egyszerűen, gyorsan és a kívánt módon valósíthasd meg.
  • Pontatlan tervezés. Alapos, precíz tervezés nélkül garantált a sikertelenség. Tehát mielőtt elkezdenéd a régi festéket lekaparni és a bútorokat valamilyen takaróanyaggal lefedni, már legyen egy konkrét terved a felújításról, amiben A-tól Z-ig mindent megtalálsz.

Ha lakásfelújítás előtt állsz, először is tervezz meg mindent. Ezután szerezd be a munkálatokhoz szükséges szerszámokat, eszközöket és védőfelszereléseket. Ha valamiben pedig nem vagy egészen biztos, kérj bátran segítséget a szakértőktől. Így a végeredmény valóban olyan lesz, mint amilyet elképzeltetek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.