Kínából indult és vírusként terjed a legújabb őrület az interneten

vékony csukló-kihívás Kína vékony csukló vírusvideó testképzavar Tiktok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt években számtalan trend hódított az interneten, amiket mind aggodalommal figyeltek a szülők. Izgulhattak azért, nehogy a gyerekek szájában durranjon szét a mosókapszula, nehogy megfulladjanak egy kanál fahéjtól és nehogy tüdőgyulladást kapjanak a fejükre öntött jeges víztől.

Most újabb veszélyes trend kering az interneten. Ezúttal Kínából indult és vírusként terjed, amit csukló-kihívásnak neveznek. Az új őrület lényege, hogy a lányok a csuklójuknál, a kézfejükön képzett mélyedésből isznak és az nyer, aki ezt képes megcsinálni. Ehhez azonban az kell, hogy minél vékonyabb legyen az illető.

A felvételek a TikTok kínai változatán, a Douyin-on terjednek és igencsak aggasztóak. Azt sugallják ugyanis a fiatal lányoknak, hogy a soványság egyenlő a szépséggel. Kínában általánosan elfogadott a kórosan karcsú nőideál, amit csak súlyosbíthatnak az ehhez hasonló trendek - írja a Bors.

A csukló-kihívás Forrás: Douyin/Huar2

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.