Öngyilkosság vagy baleset? A mai napig tisztázatlanok a népszerű színésznő halálának körülményei

Forrás: Budapest Film -
halál Schütz Ila öngyilkosság baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Schütz Ilát utoljára 2002. december 9-én látta a közönség a József Attila Színházban. Rá két nappal, december 11-én holtan találtak rá fürdőszobájában, azt azonban a mai napig nem tudni, hogy baleset történt vagy öngyilkos lett a népszerű színésznő. 

Schütz Ilát 2002. december 11-én találták holtan a fürdőszobájában. Szervezetében nagy mennyiségű gyógyszert mutattak ki, halálát azonban nem a gyógyszerek, hanem áramütés okozta. A vízzel teli kádban találtak ugyanis egy bedugott hajszárítót. Az egyik felvetés szerint lehet, hogy baleset történt, a színésznő elkábult a sok gyógyszertől és véletlenül beleejtette a hajszárítót a kádba. Míg a másik felvetés szerint mindezt szándékosan követte el - írja a Blikk.

Szabó Győző és Schütz Ila a Valami Amerika című filmben. Forrás: Budapest Film

Bár Schütz Ila gyakran játszott vígjátékokban, bohózatokban, nem volt könnyű élete, utolsó éveiben depresszió is gyötörte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.