Bárki csinálhat magáról olyan fotót, amin nem csak vékonyabbnak, hanem fiatalabbnak is tűnik. Ehhez pedig képszerkesztő programra sincs szükség!

Egy fiatal finn pszichológushallgató több száz fotót tett már közzé az Instagramon. A képein saját teste segítségével illusztrálja, milyen egyszerű és apró trükkökkel manipulálják fotóikat a hírességek. Hogyan varázsolnak maguknak lapos hasat, hosszú lábakat, hogyan tüntetik el az úszógumit vagy a narancsbőrt pusztán a beállítással.

Sara Puhto előtte-utána fotókkal szemlélteti, mennyire számít, ha behúzza a hasát, kissé oldalra fordul és ügyel arra, milyen szögben és honnan érkezik a napfény. Majd emellé odailleszt egy olyan képet, amin elengedi magát, nem pózol és az árnyékokra sem ügyel. Mindegyik oldalon ő látható, mégis hatalmas a különbség. Ehhez pedig semmilyen programot nem használt.

Az akciójával, amit több mint 300 ezren követnek, arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy ne dőljünk be a közösségi médiának, és ne engedjük, hogy a tökéletesnek tűnő testek összezavarják az önképünket.

Sara fotóiból összeállítottunk egy galériát, amelyet a lenti képre kattintva tudtok megnézni.

Forrás: Instagram/saggysara