Ezeket az eszközöket használd az arcodon, ha sokáig fiatalnak akarsz tűnni

Forrás: Shutterstock -
arcmasszírozó roller gua sha szépségápolás arcmasszázs magazin anti-aging bőrápolás arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg anit-aging trükkről hallhatunk manapság, a krémeken, szérumokon, kezeléseken át egészen az arcmasszázsig. Utóbbinál ráadásul fokozhatjuk a hatást, ha különféle eszközöket is bevetünk.

A masszázs az egyik legtermészetesebb technika, ha a tükörbe nézve sokáig fiatalnak, üdének és feszesnek szeretnénk látni az arcunkat. Hatására fokozódik a területen a vérbőség, így mind az anyagcsere-folyamatok javulnak, mind pedig a sejtek több oxigénhez jutnak, ez pedig szemmel látható eredményeket jelent. Persze a legjobb, ha az arcunk masszírozását szakemberre bízzuk, ám ha otthon is megpróbálkoznánk vele, akkor érdemes a kézi dögönyözés helyett arcmasszázsrollert vagy gua shat használni.

Arcmasszírozó roller

Mi ez és mire jó?

Az arcmasszírozó roller egy olyan kozmetikai eszköz, amely egy vagy akár több hengerrel is rendelkezik. A legelterjedtebb típusnál a nyél egyik végén egy nagyobb, míg a másik végén egy kisebb henger található. Az arcroller használata, akárcsak az arcmasszázs, számos pozitív hatással bír. Segíti a szérumok, krémek jobb, mélyebb felszívódását, serkenti a vérkeringést és a kollagéntermelést, ezáltal pedig üdébb, feszesebb bőrt eredményez. A nagyobb fejjel átmasszírozhatjuk a homlokot és az orcákat, míg a kisebb nagy segítség lehet a karikás vagy ödémás szemek kezelésénél, de még a finomabb ráncokat is képes halványítani.

Az arcroller használata, akárcsak az arcmasszázs, számos pozitív hatással bír Forrás: Shutterstock

Használata

Az arcrollert mindig alaposan megtisztított bőrön alkalmazzuk, amely lehet száraz, de az igazán látványos eredmény érdekében használhatunk a masszázshoz a bőrproblémánknak megfelelő szérumot, krémet vagy olajat is.

A hengerrel mindig az arc közepe felől kifelé, és lentről felfelé irányuló mozdulatokkal haladjunk.

Például a homlok közepétől a haj vonaláig vagy a belső szemzugtól a külső felé. Soha ne nyomjuk erősen az adott területre a görgőt vagy ne sikáljuk vele az arcunkat. A nagyobb henger az orca és a homlok, míg a kicsi a szemkörnyék, az orr, a szájkörnyék és az áll masszírozására alkalmas leginkább. A masszázs extrán hatásos lehet, ha a rollert két használat között a hűtőszekrényben tároljuk.

Gua sha

Mi ez és mire jó?

A gua sha, akárcsak az arcroller, egy olyan eszköz, amellyel fokozhatjuk az otthoni arcmasszázs hatékonyságát. A különbség, hogy míg a roller egy vagy több görgővel rendelkezik, addig

a gua sha egy lapos, speciálisan kialakított kő,

amelynek a használata némi odafigyelést, illetve gyakorlást igényel. Hatását tekintve a gua sha nagyon hasonló, mint az arcroller: serkenti a vérkeringést, oxigénnel látja el a sejteket, feszesít, kiegyenlíti a bőrtónust, és segít mind a méregtelenítésben, mind a ránctalanításban - mindezt azonban jóval hatékonyabban teszi, mint hengeres társa.

A gua sha egy lapos, speciálisan kialakított kő, amellyel fokozhatjuk az otthoni arcmasszázs hatékonyságát Forrás: Shutterstock

Használata

A gua sha követ, akárcsak az arcrollert, megtisztított bőrön használjuk, viszont itt soha ne hagyjuk ki, hogy valamilyen anyagot felvigyünk az arcunkra, mielőtt megkezdjük a masszázst. A legjobb, ha egy gazdagabb szérumot vagy olajat használunk, így biztosítva, hogy a gua sha könnyedén csússzon az arcunkon. A rollerhez hasonlóan itt is alapszabály, hogy bentről kifelé, lentről felfelé masszírozunk, és hogy erősen nyomni vagy dörzsölni nem szabad. Emellett az is

nagyon fontos, hogy a kő melyik felével mit és hogyan masszírozunk.

A hosszabb, egyenes oldalával az orcákon, az íves részével a homlokon és a nyakon fussunk át, míg a bemélyedéses felével az állvonalat és a szemöldök környékét masszírozzuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.