Mosási kisokos: így mosd ki a törölközőt, hogy tiszta és tartósan puha maradjon

Forrás: Shutterstock/New Africa -
háziasszony törölköző tisztaság Tiszta mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha minden vágyad, hogy a törölközőid valóban tiszták és pihe-puhák legyenek, mindenképpen olvasd el ezt a cikket.

Sok tévhit kering arról, hogy kell kimosni a törölközőt ahhoz, hogy valóban tiszta legyen, mégse veszítsen a színéből és a puhaságából. Igyekeztünk csokorba gyűjteni, mi mindent tehetsz azért, hogy a törölközőknek friss illatuk legyen, puhák és valóban tiszták legyenek.

Ecet

Tölts egy fél csészényi ecetet az első öblítési programba. Ez egyrészt kiveszi a mosószer-maradványokat, másrészt pedig oldja a víz keménységét is.

Szódabikarbóna

A szódabikarbónának hasonló hatása van, mint az ecetnek, de emellett a régi törölközők kellemetlen szagát is megszünteti.

Mosólabda

Ha te is úgy gondolod, hogy a szárítógép a világ egyik legjobb találmánya, elárulunk egy trükköt, ami megakadályozza, hogy a textilíák túl merevek legyenek. Használj a szárítógépben 1-2 speciális mosólabdát vagy teniszlabdát, ami amellett, hogy kipréseli a vizet, puhítja a ruhákat.

Forrás: Shutterstock/New Africa

Vízlágyító tabletta

A vízlágyító tabletta megakadályozza, hogy a keménységet okozó ásványi anyagok beépüljenek a textil anyagába. Használd tehát bátran, főleg, ha tudod, hogy a lakóhelyeden kemény a víz.

Öblítő

Tudtad, hogy az öblítők rövid távon puha tapintásúvá teszik a ruhákat, hosszú távon viszont a sok felesleges kémiai anyag beépül a textília szerkezetébe? Bizony, ettől pedig természetellenes lesz a textília, emellett pedig csökken a vízfelvevő képessége. Ha jót akarsz, használj illóolaj-keveréket vagy mosóparfümöt -írja a Ripost.

Nmerég arról írtunk, milyen gyakran kell mosni a lepedőt ahhoz, hogy ne betegítsen meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.