Minden tisztítószert lever a filléres csodaszer: a baktériumok 99,9%-át elpusztítja

Forrás: Shutterstock -
takarítás tisztítószer baktérium csodaszer ecet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ecet a legelterjedtebb alternatív tisztítószer, most pedig egy laboratóriumi teszt segítségével kiderült, hogy van-e annyira hatékony, mint a legnépszerűbb bolti termékek.

2021. október 19-ig tart a Tudatos Vásárlók Egyesülete által meghirdetett #ÖkoTakarítás hónapja kampány, melynek célja, hogy bebizonyítsa, nem csak erős vegyszerekkel lehet otthonunk higiénikus és biztonságos.

Az eredmények rámutattak, hogy a baktériumok 99,9%-a eltűnik az ecetes vízzel tisztított felületről,

mégis csak minden 2. ember használ ecetet tisztításhoz. A legtöbb bolti tisztítószer számos, egészségre és a környezetre nézve ártalmas hatóanyagot és adalékanyagot tartalmaz, ezért 2019-ben a Tudatos Vásárlók Egyesülete kampányt indított az egészségünkre biztonságos és környezetbarát tisztítószerek népszerűsítésére. Ennek egyik része a hagyományosnak is nevezhető, tisztításra alkalmas egyszerű szerek bemutatása.

A 20%-os ecet lenyűgöző eredményeket ért el a tesztelés során:

  • A 20%-os étkezési ecet gyakorlatilag tökéletesen fertőtlenített
  • a 10%-os étkezési ecet is hatékonyan fertőtleníthet

Az eredmények alapján az Egyesület az alábbi ajánlásokat teszi:

  • Durva hatóanyagú tisztítószerek helyett vásároljunk ecettartalmú öko-címkés tisztítószereket, mert eredményeik szerint ezek is elvégzik a munka legfontosabb részét.
  • Használjunk simán étkezési ecetet takarításhoz.
  • Válasszuk a magasabb koncentrációjú, 20%-os ecetet, és hígítsuk vízzel otthon akár a kétszeresére, így csökkenthetjük háztartásunk műanyaghulladékát is.

Az ecet amellett, hogy tökéletesen fertőtlenít, jóval olcsóbb is, mint a boltban kapható tisztítószerek nagy része, így plusz egy szavazat az ecetre!

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.