Terméket hív vissza az Auchan

Forrás: Auchan -
Auchan melamin termék visszahívás MTI Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tányért hív vissza a forgalomból az Auchan Magyarország Kft., melamin-kioldódás miatt - tudatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel kedden.

A forgalmazó Auchan kéri, hogy aki megvette a "Melamin tányér, citromos, 28 cm" nevű terméket, az biztonsága érdekében ne használja, hanem mielőbb vigye vissza a cég valamelyik áruházába, ahol a termék teljes vételárát megtérítik a vevőszolgálatokon blokk hiányában is.

A Nébih közölte, hogy termékvisszahívásra akkor kerül sor, ha a kockázatot jelentő termék már a vásárlónál van.

Auchan logó Forrás: Auchan

A melamin főként műanyag- és műtrágyagyártáshoz használt, magas nitrogéntartalmú vegyület. Az Európai Unió által élelmiszerekre meghatározott melamin határérték kilogrammonként 2,5 milligramm. A tolerálható napi melamin bevitel (TDI) napi 0,2 milligramm testtömeg kilogrammonként. A melamin élelmiszerekkel érintkező (mű)anyagokból is kioldódhat, ennek maximálisan megengedhető mértékét uniós rendelet szabályozza.

Nem ez volt az első eset, hogy az Auchan terméket hív vissza. Sőt, még csak nem is ez a legfurcsább esemény, ami mostanában történt az áruházban: egy fiatal férfi bemászott az élő halak medencéjébe az egyik budaörsi bevásárlóközpontban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.