"Az öregedés szívás! Nem lehet tenni semmit ellene" - Alain Delon kegyes halált kért a fiától

Alain Delon öregedés eutanázia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alain Delon mindig is szabad szellemű férfi volt, és a saját haláláról is döntött: egy svájci klinikán eutanáziával szeretne véget vetni életének. 

Alain Delon döntéséről a legidősebb fia, Anthony Delon számolt be - írja a Blikk.

"Igen, apám megkért, hogy szervezzem meg az eutanáziáját" - kezdte Anthony, majd édesanyja halálával kapcsolatban hozzátette: "Édesanyám is úgy akart meghalni, ahogy élt, ezért az eutanázia mellett döntött. Bár minden készen állt rá, végül nem kellett ehhez folyamodnunk".

Forrás: AFP/Thomas Samson

A francia színész így nyilatkozott 2018-ban: "Egy ponton az embernek joga van ahhoz, hogy békében távozzon, anélkül, hogy kórházakon, injekciókon és más dolgokon keresztülmenne..."

Delon néhány éve agyvérzést szenvedett, és ekkor fogalmazódott meg benne, hogy a kegyes halált szeretné választani:

"Az öregedés szívás! Nem lehet tenni semmit ellene. Elveszíted az arcodat, elveszíted a látásodat, reggel pedig arra kelsz, hogy a fenébe is, fáj a bokád. A svájci Exit klinika szolgáltatását veszem majd igénybe. Ki fogom hívni őket magamhoz, ha eljön az ideje. Jó dolognak tartom, hogy az ember a saját szobájában halhat meg, azok között, akiket szeret".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.