Így fedezték fel az Oscar-díjas látványtervezőt, Sipos Zsuzsannát

Forrás: MTI/EPA/David Swanson -
Oscar-díj felfedezett felkérés látványtervező Sipos Zsuzsanna tehetség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Oscar-díjas magyar látványtervező, Sipos Zsuzsanna valódi őstehetség. Nem csoda, hogy azonnal lenyűgözte a szakembereket, és a 94. Oscar-Gálán egy szobrocskát is nyert.

Ahogy arról korábban mi is hírt adtunk, hétfőn hajnalban megtartották a 94. Oscar-Gálát. Az idei díjátadót egy kicsit mi, magyarok is a sajátunknak érezhetjük, hiszen Sipos Zsuzsanna díjat nyert.

A magyar látványtervező Patrice Vermettel együtt vehette át a kitüntetést a Dűne filmnek köszönhetően.

Sipos Zsuzsanna látványtervező és Patrice Vermette kanadai produkciós tervező Forrás: MTI/EPA/David Swanson

A főiskolai évei alatt marketingesnek készült Sipos Zsuzsanna, de később a lakberendezés felé terelődött az érdeklődése. Eközben ismerkedett meg élete első nagy szerelmével is. Később, amikor Magyarországon forgatták Steven Spielberg München című filmjét, Zsuzsanna lehetőséget kapott bepillantani a filmkészítés világába.

Mivel tehetségesnek bizonyult, azonnal igent mondott az első felkérésére: először reklámfilmeken, majd külföldi filmekben dolgozott. A Borgiák című sorozatban asszisztensként tevékenykedett, majd egyre nevesebb filmekben is lehetőséget kapott. A Dűne mellett olyan kasszasikereken is dolgozhatott, mint a Gemini Man, Szárnyas fejvadász 2049 és Az elmeorvos -írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.