Új generációs fényvédők, amelyek már köszönő viszonyban sincsenek a régi naptejekkel

fényvédő naptej tippek-tanácsok magazin fényvédelem UV sugárzás bőrápolás újdonságok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyár közepén már igencsak erőteljesen tud sütni a nap, így érdemes jobban odafigyelni a fényvédelemre is. De mit tegyen az, aki gyűlöli a nehéz, ragacsos naptejeket?

A jó hírünk az, hogy van megoldás azok számára is, akik irtóznak a klasszikus, nehéz, beszívódásra képtelen, émelyítően „illatozó" naptejektől. A rossz hír viszont az, hogy a fényvédelemnek egész évben ki kéne tartania, és nem csupán a nyári hónapokra kellene korlátozódnia.

Fényvédelem minden időben

Kezdenénk is azzal, hogy ismét hangot adnánk annak a ténynek, hogy a fényvédőzés nem valami nyári hóbort.

Akik szeretnék, hogy negyvenévesen ne úgy fessen az arcuk, mint egy aszalt paradicsom, azoknak ajánlatos egész évben odafigyelniük a megfelelő fényvédelemre.

Persze karácsonykor nem kell tokától bokáig bekenni magunkat egy 50 faktoros krémmel, bőven elég, ha az arcunkat, esetleg a nyakunkat kínáljuk meg egy 30 faktoros vagy annál erősebb termékkel. Azzal viszont tényleg napi szinten, hiszen levegőre télen is megyünk, a nap télen is süt, a legjobb példa erre, hogy a síelők rendre leégnek, ha szikrázó időben csúsznak. Tehát ne legyünk restek, és a reggeli arcápolási rutin utolsó lépéseként használjunk fényvédőt – évszaktól függetlenül. Ma már ráadásul forradalmian új és remek termékek kaphatóak, amelyek köszönő viszonyban sincsenek a gyerekkorunkból jól ismert, borzalmas naptejekkel.

Fényvédő fluidok

A régi naptejekre leginkább a fluidok hasonlítanak, de csak küldőre! Az állaguk olyan, mint egy nagyon híg krém, ám éppen ennek a folyékony textúrának köszönhetően nem ragadnak, nem ülnek meg a bőrön és nem fullasztanak. Viszont gyorsan beszívódnak, láthatatlan finish-űek, minden bőrtípusnak megfelelőek, sőt, még arcra is kenhetőek, mivel a könnyed formula miatt mindennapos használatra is alkalmasak. A bónusz pedig, hogy általában még sminkelni is lehet rájuk.

Forrás: Shutterstock

Fényvédő habok

Az igazi újdonságok kedvelőinek a fényvédő habok kipróbálását mindenképpen kötelezővé tennénk. Több gyártó is felismerte a habállag előnyeit, így 2022-ben már számos típus és márka közül válogathatunk, ha erre a textúrára esik a választásunk. A hab- avagy mousseállag előnye, hogy nem folyik, nem csepeg, és lássuk be, kifejezetten üdítő változatosságot jelent a kenekedés terén, így a gyerekek is biztosan kevésbé fognak tiltakozni, ha előkapjuk a habos fényvédőt a táskánkból.

Forrás: Sutterstock

Fényvédő spray-k

A fényvédő spray-ket a praktikus embereknek találták ki, hiszen az egész fényvédelem csak két mozdulatból áll: ráz és fúj! Ennyi. Nem kell kinyomni, kenni, csak elegánsan magunkra szórni a permetet. Az anyukák biztosan imádni fogják ezt is, mert

a fényvédő spray egy olyan csodaszer, amellyel elég csak loppal, húsz centiméterről befújni a gyereket, aki – ha elég ügyesek vagyunk – észre sem veszi, hogy „bekentük".

De mondunk még egy pozitívumot! Hogyan oldjuk meg azt a helyzetet, amikor reggel felkentük a fényvédőnket, rásminkeltünk, ám délután meghívnak minket egy fagyizásra vagy fröccsözésre a szikrázó nyári napsütésben? Ugye addigra a reggel felvitt fényvédő hatása már igencsak megkopik, a sminkre meg csak nem kenünk rá egy friss réteg fluidot vagy habot. Na, ekkor jön ismét a fényvédő spray, amely – ha jó típust választunk – smink fölé is simán fújható.

Forrás: Shutterstock

Aki ezek után is azt mondja, hogy a fényvédőktől a hideg is kirázza, az bizony menthetetlen!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.