szexuális erőszak Amber Heard Johnny Depp ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hathetes tárgyalás és kevesebb, mint három nap tanácskozás után szerdán megszületett az ítélet Johnny Depp és Amber Heard közötti rágalmazás ügyében. Heard a közösségi média felületein reagált a bíróság döntésére.

Ahogy mi is megírtuk, ítélet született Johnny Depp és Amber Heard rágalmazási perében. Az esküdtszék 14 órányi vitát követően jelentette be, hogy meghozták az ítéletet, miszerint Heard bűnös minden vádpontban. A bíróság kimondta, a színésznő szándékosan, rosszhiszeműen sértette meg volt férje jó hírnevét, és 15 millió dollár kértérítést ítéltek meg Deppnek. Amber Heard vádjait Depp ellen nem találták bizonyítottnak.

A színésznő nem várt sokat, és azonnal posztolt közösségi média felületeire, leírva, hogy mennyire elkeseríti őt a per végkimenetele:

"A csalódás, amit ,most érzek szavakkal leírhatatlan. Megszakad a szívem, hogy egy tengernyi bizonyíték sem volt elegendő ahhoz, hogy szembe szálljak az exférjem aránytalanul nagy erejével, befolyásával és karizmájával. De még inkább csalódott vagyok amiatt, amit ez az ítélet jelent a világ többi nője számára. Ez azt az időt idézi vissza, amikor egy nő felemeli a hangját, nyilvános megalázásban és megszégyenítésében részesülhet. Mindez azt az eszmét veszi semmibe, hogy a nők elleni erőszakot komolyan kell venni.

Úgy vélem, Johnny ügyvédei sikeresen megvezették az esküdtszéket, hogy az figyelmen kívül hagyja a szólásszabadságot és olyan döntő bizonyítékokat, amelyekkel az ügyünket megnyertük az Egyesült Királyságban.

Szomorú vagyok, amiért elvesztettem a pert, de az mégnagyobb szomorúsággal tölt el, hogy úgy néz ki, elvesztettem a legalapabb amerikai jogomat, hogy szabadon és nyíltan beszélhessek" - idézi Heardöt a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.