Várandós kismamát akart megerőszakolni a miskolci katona - letartóztatták

Forrás: Shutterstock -
elfogták ügyészség nemi erőszak kísérlet nemi erőszak Miskolc nyomozás letartóztatás katona kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyanúsított 2020. június 20-án délután Miskolcon egy 30 év körüli várandós nőt követett az utcán, akit a lépcsők melletti erdős részen lerántott a földre, fojtogatta és meg akart erőszakolni. 

Csak a 25 hetes terhes kismama lélekjelenlétén múlt, hogy az erőszak nem történt meg. Miután a férfi észlelte, hogy áldozata felhívta a segélyvonalat, elmenekült a helyszínről.

A támadás során a sértett könnyű sérüléseket szenvedett, a baba jól van.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A bűncselekményt a férfi feltehetőleg jól megtervezte, erre utal, hogy huzamosabb ideig, a munkahelyétől követte a sértettet, illetve, hogy a helyszínről elmenekülve, annak érdekében, hogy ne ismerjék fel, ruhát cserélt.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetbevételét, és szexuális erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a büntetlen előéletű, de a szabálysértési nyilvántartásban szereplő 35 éves férfit. A volt tartalékos katona - jogviszonyát tegnap megszüntették - tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség álláspontja szerint a letartóztatást a tanúk megfélemlítésének vagy befolyásolásának, valamint a bűnismétlés és a szökés veszélye indokolja.

A nyomozó ügyészség indítványával egyezően a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa a gyanúsított letartóztatását elrendelte. A kényszerintézkedés tárgyában hozott mai végzés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be - írja az Ügyészség.hu.

A térfigyelő kamera felvételén látszik ahogy a gyanúsított követi a nőt, és az is, ahogy a helyszínről futva menekül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.