Elképesztő: 7-en lakják a magyar szellemfalut, ahol víz és áram sincs

vidék szellemfalu Nagyecsér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nagyecséren egykor virágzott az élet. A falu az 1920-as évektől egészen a '70-es évekig csaknem ötszáz főnek adott otthont, mára azonban a természet vette birtokba az omladozó házakat.

Bár rengeteg olyan kistelepülés található hazánkban, melyek összlétszáma nem éri el a száz főt, Nagyecsér kiemelkedik közülük: mindössze heten élnek itt, ráadásul közülük nem is mindenki tősgyökeres helybéli.

Három ház lakott: az egyikben egy budapesti férfi él, egy másikban egy család két kisgyerekkel – ők állattartással foglalkoznak –, a harmadikban pedig egy Gödöllőről ideköltözött nyugdíjas házaspár tölti napjait.

Az ingatlanokban nincs áram, víz és szennyvízelvezetés, illetve a telefonvonalat is nélkülözniük kell a helyieknek. Ezt azonban nem bánják, mert Nagyecséren főleg olyanok laknak, akik – kis túlzással – remeteként élnek és az emberek elől elrejtőzve keresnek egy kis nyugalmat – idézte a Tények Plusz műsorát az nlc.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.