Hatalmas bálna nyelt el két kajakozót - Videó

bálna Kalifornia baleset kajak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai Julie McSorley és Liz Cottriel szabadidős kajakozása nem várt eseményekkel zárult: pár másodperc alatt kerültek egy óriási hosszúszárnyú bálna állkapcsai közé, ám szerencsére ép bőrrel megúszták a nem mindennapi élményt.

A két hölgy a kaliforniai San Luis Obispo-öbölben tervezte megfigyelni a táplálkozó ceteket 2020 őszén, méghozzá kétszemélyes kajakban, amivel kapcsolatban a Julie-hoz látogatóba érkező Liz aggodalmát fejezte ki. Ő nem rajong annyira az óceánért, mint barátnője, ezért először vonakodott is, de végül beadta a derekát – írja a My Modern Met.

Ugyan Julie biztosította arról Lizt, hogy még soha nem történt vele baleset bálnamegfigyelés közben, vendége valószínűleg a falra festette az ördögöt félelme által, és azon a napon mégis bekövetkezett az elképzelhetetlen: mind a ketten egy halrajért felszínre törő cet szájában landoltak.

Bár a körülöttük evezők mind halálra rémültek, mert azt hitték, eljött számukra a vég, pár másodpercen belül mindketten épségben megkerültek – ma már csak egy videó emlékezteti őket az adrenalinforraló kalandra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.