Túrázás női módra - Laza smink, egy jó ruha, könnyű felszerelés és már indulhatsz is

magazin kirándulás túra túrázás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A túrázás nem csupán kitűnő kikapcsolódás, de remek közösségi élmény is lehet. Nem elég azonban, ha felkapsz egy sportcipőt és egy melegítőt. Erre pedig két jó okot is mondunk!

Elsőként tisztázzuk, hogy a kirándulás és a túra között nagy különbség van. Míg az első laza tempójú, melynek elsődleges célja a táj szépségében való gyönyörködés, addig a túrázásban a megtett út adja az élvezetet. Így érdemes komolyan venni azt, hogy milyen ruházatot is viselünk közben, hiszen egy nem megfelelő cipő, nadrág vagy épp felsőrész pokollá teheti az aktív pihenésünket.

Ugyanakkor nem mehetünk el amellett sem, hogy mi nők szeretünk mindig csinosak és stílusosak lenni, sokan pedig úgy hiszik, ezt túrázás alatt nem lehet tartani. Pedig, de! Nem csupán a színekkel, egy napfényvédővel kezdett szolid sminkkel, de a felszereléssel is játszhatunk, méghozzá úgy, hogy közben nem veszítünk a praktikumból.

Nyár végi, ősz eleji túrázás: így légy nőies és egyben praktikus!

Lábbeli

Elsődleges, hogy a cipő talprésze strapabíró és jó tapadású legyen, hogy felkészülten tudjunk nekivágni bármilyen terepre is kerüljünk.

Fontos, hogy a cipő megfelelően tartsa a lábat, ami nem csupán a bokát jeleni. A megfelelő méret kiválasztásánál a hosszt és a szélességet is érdemes figyelembe venni, hogy a lehető legcsekélyebb mértékben tudjon a lábfej túrázás alatt mozogni a cipőben.

Ám nem kell minden esetben bakancsban gondolkodni, főként ilyenkor, amikor még igen kellemes az időjárás. A terepfutó cipő is remek alternatíva túrázáskor, mivel nagyon könnyű, ha megázik, gyorsan szárad, és kiválóan szellőzik.

Zokni

Késő nyáron, kora ősszel is fontos a megfelelő zokni, nem elég a kis boka alatti vékony zokni, fontos, hogy hosszú legyen, lehetőleg a nadrágra kívülről ráhúzva, hiszen ezzel megelőzhetjük például a rovarok cipőbe jutását.

1. Salamon terepfutó cipő - 39990 Ft
2. Primadona túracipő - 28160 Ft
3. Hike 900HIGH túrazokni 2 pár - 6990 Ft Forrás: 1.nyulcipobolt.hu
2.NordBlanc
3.Dechatlon

Nadrág

A túrázás alatt elengedhetetlen, hogy a nadrág kellően kövesse a mozgást, erre pedig a legjobb megoldás egy sztreccsanyagból készült változat. A leggings pedig igen nőies darab, ami szépen kiemeli a láb formáját.

Nem szabad azonban egy sima mezei nadrágban útra kelni, mivel egy komolyabb túra során hamar szakadt alsóruházatban találhatjuk magunkat. A legjobb, ha a térd, az ülep és a popsi résznél meg van erősítve az anyaga, így elkerülhetőek a kellemetlen szakadások.

Felső

Először is tisztázzuk, hogy a push-up melltartó szuper lehet a hétköznapokban, de túrázás alatt inkább maradjunk a sportmelltartó mellett, hiszen a kényelem fontosabb, mint a giga keblek.

Ebben az időben elég lehet egy rövid ujjú póló. Azt gondolod, hogy a pamut a megfelelő? Tévedsz! Mindenképp olyan anyagból válasszunk, amely technikai anyagból készült, ez egy kis megázás vagy fokozott izzadás során is gyorsan szárad, nem nehezül el, nem tapad ránk.

Időjárástól és tereptől függően a réteges öltözködés javasolt. Igen, az úgynevezett héj réteg még akkor sem elhanyagolható, ha induláskor verőfényesen süt a nap, és 30 fok van. Ennek a lényege, hogy védjen a széltől és az esőtől, erre pedig a legalkalmasabb egy vékony, bélés nélküli széldzseki vagy esőkabát, amit kis gombócba össze lehet hajtani.

1. Salewa Puez Dry Responsive Cargo Tights - 47450 Ft
2. Vaude W's Tekoa Shirt női technikai póló - 15990 Ft
3. Breeze Windbreaker széldzseki - 17 590 Ft
4.Frei Sein FreeSplash női technikai póló - 20 900 Ft
5. Abisko Trekking Tights Pro női leggings - 65 990 Ft Forrás: 1.sarkcsillagsport.hu
2.tengerszem.hu
3.fundango.hu
4.flourunning.com
5.Fjällräven

Hátizsák

Elengedhetetlen a túrázás során, ám fontos, hogy minél könnyebb anyagút és kisebb méretűt válasszunk, így nem tudjuk telepakolni, akár felesleges dolgokkal. Nem célszerű ugyanis nagy súlyt magunkkal vinni, mivel az ember a testsúlya 10 százalékát tudja tartósan cipelni.

Tervezzük meg úgy az útvonalunkat, hogy legyen lehetőség a kulacsunkat utántölteni, így nem kell 3 liter vízzel nekivágnunk a túrának.

A hátizsák külseje fontosabb, mint a belseje. Legyen rajta több rekesz, hogy könnyen hozzáférhető helyen legyen az energiát adó étel, a kulacs, az elsősegélycsomag.

1. Tatonka Hiking Pack 20 túrazsák - 36 900 Ft
2. WABO BPA mentes műanyag kulacs - 2890 Ft Forrás: 1.Mountex
2.okospalack.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.