Új időszámítás a mosásban – Innovációk az energiatakarékosságért

Forrás: emag.hu -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új mosógép vásárlása mindig jelentős kiadás, ugyanakkor látnunk kell, hogy az energiahatékonyságot célzó innovációknak köszönhetően jelentős energiaköltségeket takaríthatunk meg, ha tudatosan választunk. Melyek azok a funkciók és képességek, amelyek a legjobb szolgálatot teszik a növekvő energiaköltségek korában?

A mosógépekre vonatkozóan új energiaosztály-besorolás van érvényben, ez alapján A-G osztályozás lehetséges. Vagyis a mosógépek esetében már nem találhatunk pluszos jelöléseket, a legtakarékosabbak most is az „A” és „B” jelölésű készülékek.

A Whirlpool egyévszázados története során számos szabadalommal és innovációval járult hozzá a háztartási gépek fejlődéséhez. A gyártó készülékei nem csupán az alapvető energiahatékonysági elvárásoknak képesek megfelelni, hanem olyan funkciókkal is rendelkeznek, amelyek további megtakarítást tesznek lehetővé.

Forrás: emag.hu

Évtizedes jótanács, hogy csakis teljes töltetet mossunk, ugyanis a gép mindenképpen egységnyi energiát fog használni. Szerencsére ez az állítás ma már nem állja meg a helyét. A Whirlpool egyedülálló 6. Érzék szenzortechnológiája kontrollálja a mosás során a víz, az energia és az időfelhasználást is. Az innováció intelligens szenzorai a töltet nagyságához és típusához igazítják az erőforrások felhasználását, ezzel akár 50% energia-, víz- és időmegtakarítás érhető el.

Az intelligens szenzorokkal rendelkező gépek képesek felismerni a ruhák szennyezettségi szintjét, illetve ez alapján automatikusan megválasztani a szükséges mosási paramétereket, így biztosítva számunkra a tökéletes mosási eredményt.

Szót kell ejteni a késleltetett mosás lehetőségéről is. A korszerű készülékek esetében ez az opció lehetővé teszi számunkra, hogy a mosógép indítását az igényeinknek megfelelően időzítsük. Ha éjszakai áramváltóval rendelkezünk, jelentős megtakarítást érhetünk el. Ehhez persze nem kell kikelnünk az ágyból… Nincs más teendőnk, mint a késleltetett indítás opció használatával megválasztani a mosás kezdeti időpontját, majd reggel elvégezni a teregetést. Rendkívül hasznos, ha a készülék rendelkezik valamilyen frissen tartó megoldással; a Whirlpool mosógépek FreshCare+ funkciója gőzhatásokat és rendszeres, lassú mozgatást váltogatva gyengéden kezeli a ruhákat, így biztosítva az anyagszálak közötti levegőkeringtetést, amely frissen tartja a ruhaneműket és megóvja őket a kellemetlen szagoktól.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a háztartások jelentős mennyiségű energiát pazarolnak el hosszú ideig tárolt „szekrényszagú”, illetve gyűrődött ruhák mosására. Szerencsére nem az újbóli mosás az egyetlen megoldás; a gőzfrissítő funkció megújítja a ruhadarabok frissességét, elkerülve a felesleges mosást. A mosógép olyan gőzáramlást hoz létre, amely behatol a szálakba, eltávolítja a kellemetlen szagokat, ellazítja a szálakat és kisimítja a gyűrődéseket.

Válasszunk olyan mosógépet, amit hosszú éveken keresztül megelégedettséggel használhatunk! Vizsgáljuk meg, a rendelkezésre álló szabad terület hagyományos elöltöltős, felültöltős vagy keskeny elöltöltős gép vásárlását teszi indokolttá. Fontoljuk meg, hagyományos mosógépre vagy mosó-szárítógépre van szükségünk! Ha a készüléket nyitott élettérben szeretnénk elhelyezni, válasszunk zajcsökkentő megoldásokkal rendelkező változatot! Ne feledkezzünk meg a dobkapacitásról sem, a maximális centrifuga-sebességről és a speciális mosási programok szükségességéről sem! Ha kellő odafigyeléssel választunk, biztosak lehetünk benne, hogy a készülék sok éven keresztül kiváló szolgálatot tesz számunkra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.