Súlyos balesetet szenvedett Schumacher - ágyékcsigolya-törése miatt sokáig nem ülhet kormány mögé

David Schumacher Schumacher német túraautó-bajnokság Michael Schumacher sérülés Ralf Schumacher csigolyatörés DTM
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Michael Schumacher unokaöccse súlyos balesetet szenvedett a DTM hockenheimi nyitófutamán, melynek során az egyik autó kigyulladt, miközben motorjának alkatrészei lerobbantottak a helyükről.

David Schumacher a Mercedes-AMG Team Winward színeiben állt rajt mögé az október 8-ai hétvégén, Hockenheimben, ám már a hatodik körben óriási balesetet okozott és szenvedett el.

A 21 éves versenyző Thomas Preininggel ütközött, mindketten a falnak csapódtak, ám itt nem állt meg a történet, a baleset láncreakciót indított el, melyben Dennis Olsen autója lángra kapott, de hamar eloltották.

Schumacher kórházban látták el, ahonnan később hazaengedték, mivel úgy tűnt, nincs komoly sélrülése, ám néhány nap múlva kiderült, hogy sokkal komolyabb a baj, mint elsőre gondolták.

Ezzel kapcsolatban Ralf Schumacher elmondta, hogy amikor fia hazaért, hátfájásra panaszkodott, később pedig kiderült, hogy sokkal komolyabb a sérülése, mint amit első nekifutásra megállapítottak.

Az új vizsgálatok szerint a versenyzőnek ágyékcsigolya-törése van: a következő 6 hétben biztosan nem ülhet kormány mögé - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.