A Gyáli úton két rendőr és egy dúla segítette világra Marcit, a koraszülött kisfiút

Forrás: Shutterstock -
Születés koraszülött Gyáli út mentők szülés dúla rendőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kórház felé vezető úton szülte meg gyermekét kedd éjjel egy anya. Segítői rendőrök, egy dúla és telefonon az orvosa voltak.

Egy kétségbeesett férfi intett le egy járőrautót kedd este azzal, hogy segítsenek neki mielőbb eljuttatni a feleségét a XIII. kerületi Nyírő Gyula Kórházba.

A rendőrautóban ülő Boross Józdef és kolléganője, Sassné Birinyi Enikő megkülönböztető jelzéssel haladtak a kórház felé, mögöttük a veszélyeztetett terhes anya és férje, valamint a 4 éves kislányuk a saját kocsijukkal hajtottak utánuk.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

Alig értek át a Rákóczi híd pesti oldalára, amikor a két rendőr észrevette, hogy a mögöttük haladó autó félreállt. Odamentek, hogy megkérdezzék, mi a probléma, és kiderült, hogy a kismama nem fog kitartani a kórházik, most fog szülni. Telefonon elérték az anya orvosát, aki azt az instrukciót adta Boros Józsefnek, hogy fordítsa meg a farfekvéses babát a kismama hasában.

"Felmértem a helyzetet, apuka ordít, anyuka ordít, miközben a doki a vonalban azt magyarázta, hogy nekem kell benyúlnom és hátrabukfenccel megfordítanom a csöppséget. Közben sok autó megállt mellettük, kolléganőm, Sassné Birinyi Enikő kérdezgette őket, nincs-e véletlenül orvos közöttük. Ha orvos nem is, de egy otthonszülésben jártas dúla pattant ki az egyik kocsiból. Végül ő fordította meg a kicsit, onnantól már nagyon hamar kint volt Marci" - mesélte el a Borsnak a rendőr zászlós, hozzátéve, hogy a történetnek itt még nem volt vége, mert a kis Marci nem lélegzett. A segítő dúla megkezdte az újraélesztését és a légutak nmegtisztítását, közben érkezett két koraszülöttmentő is.

"Miniműszereikkel hamar visszahozták a kicsi babókát, na, akkor már mindenki sírt, ölelgettük egymást. Ez egy olyan pillanat volt, amire mindig emlékezni fogunk!" – zárta szavait Boross József zászlós.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.