Egy egész aligátort szedtek ki egy pitonból - videófelvétel készült róla

Forrás: Shutterstock -
óriáskígyó piton boa constrictor aligátor video
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vírusként terjes az a szörnyű videó, mely azt a megdöbbentő pillanatot mutatja be, amikor egy aligátor holttestét kiemelik egy döglött burmai piton testéből.

A több mint 17 millió megtekintést elért videó azt mutatja meg, ahogy állatpatológusok egy hatalmas aligátor testét fedezik fel egy óriásipiton gyomrában.

Óriás piton - illusztráció Forrás: Shutterstock

A nagyméretű burmai pitont biológusok találták meg a floridai Everglades Nemzeti Parkban. Az állam megköveteli az ilyen típusú pitonok elaltatását, ezért ezt meg is tették, majd átadták egy kutatólaboratóriumnak állatboncolásra.

A kígyót boncoló orvosok csak nehezen tudták kiszedni a pitonból az aligátort, ehhez le kellett vágniuk a kígyó bőrét, ezután felnyitották az állat gyomrát annyira, hogy ki tudják szedni a több mint másfél méteres hosszú aligátort.

A videót Rosie Moore floridai geológus készítette és osztotta meg a közösségi médiában.

Moore elmondta, hogy bár az óriáskígyó már kezdte megemészteni az aligátort, az teljesen épségben volt a gyomrában, amikor kiszedték onnan - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.