Kannibalizmus, háború, zavargások - ezt jósolta 2023-ra Nostradamus

Forrás: Wikipédia -
válság kannibalizmus háború 2023 jövő jóslat Nostradamus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem sok jót jósol Nostradamus a következő évre.

Nostradamus, a legendás jós 1555-ben adta ki Próféciák című könyvét, amelyben 942 olyan verset írt, amelyek egytől egyig jóslatok a jövőre nézve. A jós 2023-ra leginkább káoszt és anarchiát jósol.

"Hét hónap nagy háború, emberek halnak meg a gonoszság miatt" - szól az egyik jóslat, amely akár arra is utalhat, hogy az ukrán-orosz konfliktus harmadik világháborúvá is eszkalálódik. Bár a hét hónap nem tűnik hosszú időnek, Amerika és Oroszország nukleáris arzenálját tekintve ez nem jelent sok jót.

Egy másik jóslatban égi tűzre utal a királyi épületben. A Bibliában a tűz mindig a világ végét jelezte, így valószínűleg ezúttal sem egy királyi rezidáncián kiütött tűzre kell gondolni.

Ezekre lehet számítani Nostradamus jóslatai szerint Forrás: Wikipédia

"Olyan magasra emelkedik a búza ára, hogy az ember megeszi majd embertársait" - írta annak idején Nostradamus. Bár már most is látunk egy sor gazdasági problémát, amelyek nagyban megnehezítik az életet, és egyelőre nem látszanak megoldódni, idáig talán mégsem jut el az emberiség.

"Mint a nap, úgy fogja a ragyogó tengert megperzselni: A Fekete-tenger halai majdnem felforrnak. (...) Mikor Rodosz és Genova már éhes lesz, a helyi nép fáradozni fog, hogy feldarabolja őket (a halakat)" – utal a jós arra, hogy a globális felmelegedés jövőre csak fokozódni fog.

Továbbá a megélhetési nehézségek és a globális felmelegedés miatt egyre nyugtalanabbak lesznek az emberek, amik akár lázadáshoz is vezethet, elsősorban a gazdagok ellen - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.