Szabó Pál húsz éven keresztül volt profi bokszoló, dolgozott rendőrként, jelenleg pedig Majka személyi testőre. Emellett viszont már 15 éve végez karitatív munkát, amiért felterjesztették a Káplár László emlékére alapított Jó ember-díjra.

A Palikék Világa című műsor legutóbbi adásának vendége Szabó Pál Szasó volt, aki korábban 22 évig dolgozott rendőrként, ahol egy gyors beavatkozó rendőri egységnek volt a parancsnoka, közben pedig profi bokszoló is volt. Ma Majka testőre, közben pedig nehéz sorsú családoknak segít.

Munkájáért felterjesztették a Jó ember-díjra, amit már 2018-ban is megkapott.

"Az egyik kórház gyerekosztályán tapasztaltam meg azt, hogy a szülők nem mennek a gyerekekért" – mesélte, hozzátéve, hogy ennek hallatára kezdte meglepni egy-egy játékkal a pici babákat, majd elkezdett gyűjtést szervezni, és annyira sokan támogatták a kezdeményezésüket, hogy már más kórházaknak és gyerekotthonoknak is tudtak vinni. Ezután kezdte tudatosan keresni a különböző platformokat, ahol segíteni tud másokon.

"Volt olyan, hogy egy kislány kályhát kért a Jézuskától éjszakára, mert fáznak. Addig-addig kutakodtam, míg megtaláltam a kislányt, lementem és vettünk a barátaimmal nekik egy kályhát. Mert mondtam, hogy az nem lehet, hogy egy 8 éves kislány nem Barbie baba kér, hanem egy kályhát"

– mesélte.

A mai napig több beteg kisgyerekkel is rendszeresen tartja a kapcsolatot, még a születésnapokat és a karácsonyt is együtt töltik. Emellett azonban nem szeretne nagyobb figyelmet, mint amennyit ezelőtt kapott, hanem szeretne továbbra is csendben segíteni az embereken.