Unalmasnak találhatnak minket az ufók, ezért nem jönnek a Földre - vélik a tudósok

Forrás: NASA -
tudomány ufó földönkívüli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha eddig amiatt forgolódtál álmatlanul éjszaka, hogy vajon mi az oka annak, hogy bár a világegyetem gigantikus, eddig még egy nyamvadt földönkívüli sem tette be hozzánk bizonyíthatóan a lábát, mindenképp olvass tovább!

Úgy tűnik, a Jeruzsálemi Héber Egyetem kutatói magyarázatot találtak arra, hogy miért nem érdekeljük az űrlényeket– már amennyiben ez az oka annak, hogy egyelőre eggyel sem találkoztunk.

A tudósok a Fermi-paradoxonból indultak ki, mely azt fejtegeti, hogy bár a földönkívüliek létezésének valószínűségét kifejezetten magasra becsülik, eddig nemigen találtunk szemmel látható, kézzelfogható bizonyítékot a világegyetemben való jelenlétükre.

Forrás: NASA

Amri Wandel asztrofizikus szerint lehetséges, hogy az idegen civilizációk nem a biológiai, hanem a technológiai fejlettséget keresik, viszont Földünk csak az 1930-as években kezdett az űrben is detektálható rádiójeleket kibocsátani. Ha tisztában vagyunk a fényévek időtartamával, könnyen kikövetkeztethetjük, hogy hosszú időbe telt, míg ezek a hullámok elérték az odafent tanyázó lényeket – már, ha nem vesztek el a csillagok sűrűjében – illetve az ő válaszuk sem két perc alatt ért volna el hozzánk.

Az első, kifejezetten ufóknak szánt üzenetet ráadásul csak 1974-ben küldtük ki az univerzumba, tehát az is lehet, hogy potenciális űrbéli barátaink csupán nemrég szereztek rólunk tudomást.

A kutatás arra is rávilágított, hogy talán az idegenek már meglátogattak minket a civilizáció hajnalán, ám akkor még nem voltunk számukra elég érdekesek, illetve nem tudtuk olyan módon rögzíteni a találkozást, hogy az máig fennmaradjon – írja a LiveScience.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.