Királyi kihívás: kipofozzák Elvis 40 éve porosodó magángépét

magánrepülő felújítás Elvis Presley
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy árverésen 286 000 dollárért (kb. 80 millió forintért) kelt el Elvis Presley egyik privát repülője, a Lockheed JetStar.

A gép 1962-ben készült, s kihasználatlanság miatt 40 éven át porosodott egy új-mexikói reptéren. Végül egy elhagyott járműveket felkutató és felújító floridai youtuber, Jimmy Webb vásárolta meg. A repülőgépet már 2017-ben is elárverezték, de akkor a vevő valamiért nem szállította el, így 2018-ban újra licitre bocsátották – írja az Airportal.

Webb a tervei szerint februárban szétszereli a gépet, majd átszállítja floridai raktárába, ahol felújítja és dokumentálja a folyamatot Youtube-videókban. A művelet önmagában várhatóan 30 000 dollárba fog kerülni, de Webb nem sajnálja rá a pénzt. Szerinte jó, ha az életben egyszer adódik ilyen lehetőség, ezért nem is gondolkodott azon, hogy kihasználja-e vagy sem. Bár a repülő soha többet nem fog a levegőbe emelkedni, Webb szerint mozogni a saját erejéből is képes lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.