A börtön call centerében fog dolgozni Jeffrey Epstein kerítője

Forrás: AFP -
Ghislaine Maxwell szexkereskedelem börtön call center Jeffrey Epstein András herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Noha Oxfordban végzett és a brit társasági elit tagja volt a milliomos Ghislane, a börtönben nem fizetik majd túl a munkáját. Óránként kevesebb mint 500 forintot keres majd azzal, hogy telefon és internetelőfizetéseket árul a börtön call centerében dolgozva. A fizetéséből a rá kiszabott sok milliós büntetését szeretné kifizetni. 

Ghislaine Maxwellt tavaly júniusban húsz év börtönre ítélték, amiért a börtönben öngyilkosságot elkövető Jeffrey Epstein kerítőjeként fiatal lányokat szerzett a férfinak, akit végül vele együtt elkaptak, és megvádoltak emberkereskedelemmel. Kettejükkel összefüggésbe hozták András yorki herceget is, aki gyakran töltött időt velük, és akit Virginia Roberts Guiffre szexuális zaklatással vádolt meg. Közös kép is készült róluk, de András herceg és Maxwell is vitatták a fotó eredetiségét.

András herceg, Virginia Roberts Giuffre és Ghislaine Maxwell 2001-ben, a vitatott eredetiségű fotón Forrás: AFP

Maxwell jelenleg egy floridai börtönben tölti büntetését, ahol a könyvtári munkája után új munkakörbe kerülhet, ha átmegy a vizsgán. Ehhez nem kell mást tennie az Oxfordon végzett 61 éves nőnek, mint kitöltenie egy tesztet, mellyel bizonyítja, hogy tud írni-olvasni. Ha sikerül, óránként 99 pennyt kereshet a börtön call centerében, ahol telefonon keres majd meg ügyfeleket, hogy nekik telefon és internetelőfizetéseket értékesítsen.

Maxwell a börtönben szerzett jövedelméből szeretné kifizetni a rá kiszabott 290 millió forintnyi fontos büntetését, tehát önmagában akkor is kevés lenne rá a jelenlegi fizetése, ha egy pennyt se költene másra a következő két évtizedben.

Egy bennfentes a munkakörrel kapcsolatban azt mondta: „Sok lány a telefonközpontban dolgozik. Az ügyfelek soha nem tudják, hogy egy kábítószer-kereskedővel, fegyveres rablóval, gyilkossal vagy Ghislaine esetében egy szexkereskedővel beszélnek. A lányok tréfálkoztak, hogy Maxwell elegéns akcentusa miatt a telefonálók azt fogják hinni, hogy a Buckingham-palotát hívták."

Hozzátette, ez a munka sokaknak mentőöv, az egyetlen lehetőség, hogy kapcsolatba kerüljenek a külvilággal - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.