Hiszel a paranormális jelenségekben? Persze, hogy nem tudsz aludni

Forrás: Shutterstock/ -
alvászavar insomnia kutatás alvásminőség paranormális jelenség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kutatók összefüggést találtak a rossz alvásminőség és az idegen lényekben, szellemekben és más hasonló jelenségekben való hit között. 

Azok, akik hisznek a szellemekben, démonokban, a halott emberek lelkének létezésében, esetleg kommunikálnak is velük, rosszabb lehet az alvásminősége. Ugyanez igaz azokra is, akik a földönkívüliek létezésében hisznek. Legalábbis ezt állapította meg egy kutatócsoport, miután 8853 felnőtt ember kérdeztek meg egy online adatgyűjtés során.

Az alvásminőség romlását okozhatja, ha hiszel a paranormális jelenségekben Forrás: Shutterstock/

Hogy mi okozza a szubjektíve rosszabb alvásminőséget - lassúbb elalvás, gyakori ébredés, kevesebb alvás - egyelőre nem tudják. Két feltételezásük van.

Az egyik, hogy az alvási paralízis okozhat hallási és látási hallucinációkat, s akinek volt már ilyen élménye, elképzelhető, hogy a tapasztaltakat paranormális jelenségként értékeli. A másik lehetőség, hogy akik eleve hisznek az ilyen dolgokban, szorongóbbak lehetnek, és emiatt rosszabbul alszanak. Mindkét lehetőséget vizsgálják - írja a hvg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.