Tuti tippek! Így készíthetsz tökéletes tésztát

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 dibettadifino/Shutterstock. No use without permission./Dibettadifino -
tippek tésztafőzés főzés tészta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tészta rendkívül népszerű étel, ami gyorsan és könnyen elkészíthető. Ennek ellenére könnyen el is lehet szúrni, ugyanis, ha nem vagyunk elég körültekintőek a végeredményünk egy nem túl gusztusos összeragadt, összetapadt valami lesz. Most mutatunk néhány trükköt, amit érdemes megfogadni, hogy tökéletesre főtt tésztát kapjunk.

A tésztafőzés még a konyhában nem túl gyakran megforduló személyek számára is egyszerű feladatnak bizonyul, azonban ha nem vagyunk eléggé figyelmesek, érhetnek bennünket kellemetlenségek.

Annak érdekében, hogy a tésztánk ne ragadjon, ne tapadjon össze, érdemes betartani az alábbi szabályokat.

Ne spóroljunk a főző vízzel!

Érdemes tudni, hogy főzés közben keményítő kerül a vízbe, amit úgy tudunk csökkenteni, ha a tészát bő vízben főzzük ki, ugyanis, ha sok vízben főzzük, akkor alacsonyabb lesz a keményítő koncentrációja, így nem tapad össze a tészta. A szakértők szerint 45 dkg tésztához 3,7-4 liter vizet érdemes tenni.

Ne spóroljunk a főzővízzel Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 dibettadifino/Shutterstock. No use without permission./Dibettadifino

Ne felejtsük el megkeverni!

Persze nem kell az egész folyamat alatt a tűzhely mellett állni és kevergetni a tészát, de a főzés első perceiben, a közepén és a végén érdemes jó alaposan átkeverni.

Ha pedig frissen gyúrt tésztát főzünk ki, akkor arra is figyeljünk, hogy legalább 20 percen át szárítsuk, mielőtt beletesszük a főzővízbe - írja a Mindmegette.hu.

Felejtsük el az olajat!

Sokan azt gondolják, hogy jó ötlet olajat tenni a főzővízbe, ugyanis ezzel megakadályozhatják, hogy összeragadjon a tészta. Nos, ez nem teljesen így van, ugyanis az olaj megváltoztatja a tészta állagát, bezsírozza a tészta szélét, ami miatt a tészta később nem tudja magába szívni az öntetet.

A tésztára akkor tegyünk egy kevés olívaolajat, ha már leszűrtük.

A tésztára akkor tegyünk egy kevés olívaolajat, ha már leszűrtük Forrás: Shutterstock/Dusan Zidar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.