Gombaölő anyagot neveztek el Keanu Reevesről, mert úgy gyilkol, mint John Wick az ellenségeit

Forrás: Freeman Film -
Keanumycin Keanu Reeves John Wick felfedezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csoportba tartozó anyagok a Keanumycin elnevezést kapták.

Kevesen mondhatják el magukról, hogy egy újonnan felfedezett kémiai vegyület róluk kapta a nevét. Nos, Keanu Reevesszel épp ez történt: a Leibniz Egyesület kutatói egy új, gombafertőzések legyőzésére alkalmas kémiai vegyületek csoportját fedezte fel, és a csoportba tartozó anyagok a Keanumycin elnevezést kapták.

Keanu Reeves a John Wick: 2. felvonás című filmben Forrás: Freeman Film

A Leibniz Egyesület szakértője, Sebastian Götze elmondta, hogy a felfedezett vegyületek azért kapták ezt a nevet, mert olyan hatékonysággal ölik a gombákat, ahogy a népszerű akciófilm-sorozat főszereplője, a Reeves által alakított John Wick az ellenségeit.

A tudós arról is beszélt, hogy szerinte a Keanumycinek fontosak lehetnek a gyógyászatban, hiszen kevés olyan szer létezik, amely képes elbánni a gombafertőzésekkel - írja a GameSpot cikke alapján a 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.