Tetőablak: fa vagy műanyag legyen inkább?

Forrás: KissTóth Plusz Kft. -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha még bizonytalan vagy, milyen anyagból legyen a tetőablak: fa vagy műanyag tetőablak passzolna-e jobban a tetőtérbe, ez a cikk neked szól!
Forrás: KissTóth Plusz Kft.

Kétféle anyagból készülhet a tetőablak: fából vagy műanyagból. Hogy jobb-e egyik a másiknál, arra azt szoktam mondani, hogy inkább csak más. Mindkettőnek lehet előnye és hátránya, illetve van néhány hasonlóság és különbség köztük, amiket nem árt átfutni tetőtéri ablakcsere előtt.

Tetőablak: fa vagy műanyag legyen?

Nyilván lényeges szempont, hogy kinek mi tetszik, melyik a szimpatikusabb tetőablak: fa vagy műanyag. A fát sok megrendelőnk azért választja inkább, mert természetesebb hatást kelt, mások viszont úgy gondolják, jobban szellőzik a műanyagnál. De ez így, ebben a formában nem igaz.Ugyanis a fa tetőtéri ablakok le vannak lakkozva, gumitömítésekkel vannak ellátva. Így a szigetelésben ugyanazt tudják nyújtani, mint műanyag társaik.

Mennyibe kerül a tetőablak: fa vagy műanyag jön ki olcsóbban?

Az ár sokaknál fontos szempont akkor is, amikor tetőtéri ablakot kell választani. Ezért jó tudni, hogy nagy általánosságban a fa olcsóbb. A műanyag ablakok drágábbak szoktak lenni.

Fontos különbség a karbantartásban

Egy fontos különbséget szeretnék kiemelni, méghozzá a karbantartás terén. Ez pedig egyben a fa tetőablak egyik hátránya is: ezeket 4-6 évente újra kell lakkozni. Ezzel szemben a műanyag tetőablakot elég áttörölni néhány havonta egy bútorápolós puha ronggyal, hogy szép maradjon a felületük.

A műszaki karbantartást, vagyis a vasalatok, gumitömítések gondozását tekintve nincs különbség a két típus között.

Forrás: KissTóth Plusz Kft.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.