Mindössze egy betűre változtatták Elon Musk kislányának nevét

Forrás: AFP/Angela Weiss -
keresztnév név Elon Musk családnév y grimes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Tesla alapítója mindig is híres volt arról, hogy gyermekeinek extrém nevet választ. Sokáig titkolt kislányát is szokatlan néven anyakönyvezték, ám most még ezt is sikerült megfejelniük.

Majdnem napra pontosan egy éve, tavaly március elején derült ki, hogy a Twitter tulajdonosának született egy kislánya is a kanadai énekesnőtől, Grimes-tól. Claire Elise Boucher és Elon Musk már nincsenek együtt, közös lányuk pedig a szakítás után jött világra. A gyermek egy béranya segítségével született meg 2021 decemberében, és négy hónapon át titokban tartották.

Elon Musk és egykori kedvese, Grimes Forrás: AFP/Angela Weiss

A kicsit akkor Exa Dark Sideræl Musk néven anyakönyvezték. Az anyuka a különleges név jelentését is elárulta a Vanity Fairnek adott interjújában: az Exa az exaFLOPS szuperszámítógépre utal, a Dark a misztikumra, a Sideræl pedig a nem földi időszámításra.

Ezt azonban most megváltoztatták, mindössze egy betűre. Az anyukának az Y-ra esett a választása – vette észre a 24.hu Grimes Twitter-bejegyzését. A portál felidézi, hogy az angol nyelvben az ipszilont ugyanúgy ejtik mint a "why", azaz a "miért" kérdőszót.

"Ő most már Y vagy »Why?« vagy csak simán »?« (de a közigazgatásban ezt nem ismerik el). Kíváncsiság, az örök kérdés... ilyesmik" – írta posztjában az énekesnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.