Marokkó aranya, az argánolaj az arc-, a haj- és a testápolásban is verhetetlen

Forrás: Shutterstock/Lyubov Levitskaya -
hajápolás testápolás szépségápolás argánolaj magazin Marokkó aranya bőrápolás arcápolás
Az argánolajat nem véletlenül nevezik Marokkó aranyának. Egyrészt, mert az argánfa a világon csupán egyetlen helyen, Marokkóban őshonos, másrészt pedig, mert olyan értékes összetevőket tartalmaz maga az olaj, amelyek mind az arcápolás, mind a hajápolás, mind a testápolás terén aranyat érnek.

Az argánolajat már az ókori egyiptomiak is használták mind a szépségápolás, mind az egészségmegőrzés terén. Népszerűsége pedig az utóbbi években ismét az egekbe szökött, köszönhetően annak, hogy ismét felfedezte a szépségipar Marokkó folyékony aranyát.

Miért jó nekünk az argánolaj?

Az argánolaj az arc-, a haj- és a testápolásban is verhetetlen Forrás: Shutterstock/Luisa Puccini

Az argánolaj olyan anyagokat tartalmaz, amelyek rendkívül fontosak, ha meg szeretnénk őrizni a
bőrünk és a hajunk egészségét. Az argánfa gyümölcséből nyert olaj gazdag E-vitaminban,
antioxidánsokban, telítetlen zsírsavakban és fitoszterolokban. Ezek az anyagok

hozzájárulnak a bőr és a haj egészségéhez, a hidratáltság és a rugalmasság javításához, az öregedés jeleinek csökkentéséhez, de még a káros UV-sugárzástól is védenek bizonyos fokig.

Az argánolaj és az arcápolás

Az argánolaj kiválóan hidratál és táplál, így remekül alkalmazható éppen úgy a száraz, érzékeny bőr karbantartására, mint az érett bőr ápolására. Mivel igen gazdag vitaminokban, antioxidánsokban és telítetlen zsírsavakban, amellett, hogy segít megőrizni a bőr rugalmasságát, gátolja a ráncok megjelenését is.
Az argánolaj használata az arcon nagyon egyszerű. Csak vigyünk fel néhány cseppet az olajból az
ujjainkra, majd finoman masszírozzuk át vele az adott területet. A bőr azonnal hidratáltabb és lágyabb lesz.

Alkalmazható éppen úgy a száraz, érzékeny bőr karbantartására, mint az érett bőr ápolására Forrás: Shutterstock/Lyubov Levitskaya

Az argánolaj és a testápolás

Az argánolajat nemcsak az arcunkra, hanem a testünkre is alkalmazhatjuk.

A combra, csípőre, popsira kenve például képes megelőzni a striák kialakulását, illetve mérsékelni a már meglévő csíkok mélységét, vörösségét.

Akiknek nincsenek striáik, azok is nyugodtan használják az argánolajat a testápolásban, hiszen az általános megjelenését is javítja azáltal, hogy simává, rugalmasabbá és ragyogóvá varázsolja a bőrt. Az argánolajat felvihetjük közvetlenül a kezelni kívánt testrészre – vagy akár az egész testre –, de csepegtethetünk belőle a kedvenc testápolónkba is, sőt a fürdővízbe is tehetünk egy evőkanállal. Utóbbi esetben a testápolót is megspórolhatjuk, csak arra vigyázzunk, hogy a törölközésnél finom, leitató mozdulatokat alkalmazzunk, nehogy a testünkre tapadt olajat ledörzsöljük.

Az argánolaj és a hajápolás

Az argánolaj a száraz, töredezett hajjal is képes csodákat tenni, hiszen segít megőrizni a haj egészségét és ragyogását. Az argánolajat használhatjuk hajpakolásként, hajszérumként, vagy akár hajformázóként is.
Hajpakolásként vigyük fel bőségesen az olajat a haj egész hosszára, majd hagyjuk hatni legalább 30 percig. Ezután egy kímélő samponnal mossuk meg a hajunkat.
Hajszérumként csak néhány csepp olajat használjunk, amit finoman oszlassunk el a nedves vagy száraz hajon. Ennél a módszernél nem kell kiöblíteni a hajat, hanem a szokások módon folytathatjuk a formázást vagy a frizurakészítést. Az eredményt azonnal látni fogjuk, hiszen a hajunk már az első alkalom után sokkal puhábbá, kezelhetőbbé és fényesebbé válik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.