A csőd szélén áll a népszerű énekes: félmilliárdos kártérítést kellett fizetnie

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Gustavo Caballero -
Culture Club Boy George csőd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Boy George, azaz George O'Dowd, a Culture Club együttes egykori énekese csődveszélybe került, miután 1,75 millió fontos, azaz majdnem 750 millió forintos kártérítést fizetett volt dobosának, Jon Mossnak, aki jövedelemkiesés miatt perelte őt.

Moss alapító tagként 2018 szeptemberében távozott a zenekarból, ami komoly jogi vitához vezetett. A zenész beadványt nyújtott be a londoni felsőbírósághoz, hogy indítsanak csődeljárást Boy George ellen. Ha a bíróság helyt ad a kérelemnek, az énekes vagyonát elárverezik a tartozásai kifizetése céljából.

Boy George Forrás: AFP/2016 Getty Images/Gustavo Caballero

Moss eredetileg egy 188 000 fontos bevételért indított jogi eljárást bandatársai ellen. Később módosította a követelést és kifejtette, hogy Boy George megpróbálta megkárosítani őt, miután turnébevételeit egy, az énekes által birtokolt céghez utalták át.

Boy George leszögezte, hogy a csalás vádját személyes támadásnak és teljes mértékben alaptalannak tartja – írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.