Még a gardróbba is tehetsz a kedvenc fűszernövényeidből

enteriőr magazin fűszerek rendszerezés konyha
Nemcsak ízletesek és illatosak, de rendkívül mutatósak is a saját nevelésű fűszernövények. Finom aromájuk mellett használd ki harsogó zöld színüket és változatos formájukat is - üdítően hatnak dekorációként a konyhában, sőt, akár még a ruhatáradban is! - javasolja cikkében a Lakáskultúra.

A fűszernövények, ha másképpen nem is, hát szárított vagy fagyasztott formában megtalálhatók szinte minden háztartásban. Fontos, hogy amennyiben sokfélét használsz belőle,

átláthatóan rendszerezd, hogy főzés közben bármelyik a lehető legkönnyebben elérhető és megtalálható legyen.

Fontos az is, hogy jól záródó tárolókban őrizd az értékes növényeket, ha pedig ezek szem előtt vannak, ügyelj arra is, hogy esztétikusan nézzenek ki.

Ha a magokat, fűszereket magad szeretnéd morzsolni, törni, zúzni, akkor szerezz be egy kőmozsarat – amellett, hogy praktikus, nagyon eredeti éke lehet a konyhádnak.

Forrás: Shutterstock

A friss zöldfűszerek nem csak az ételek ízét dobják fel, hiszen rendkívül változatos megjelenésüknek köszönhetően dekorációként is üdítően hatnak a konyhában. A nevüket is felsoroló, bekeretezett kép kifejezetten jól jöhet a ritkábban használt, kevésbé ismert növények felismeréséhez.

Frissen az igazi – nevelj fűszerkertet a balkonon!

A frissen szedett fűszernövény illatához és ízéhez semmi nem hasonlítható. Többségük cserépben vagy balkonládában egyaránt könnyen nevelhető, még a kevésbé tapasztaltak is nyugodtan megpróbálkozhatnak termesztésükkel. Csak ugorj ki főzés közben az erkélyre vagy a kertbe egy csokor zöldfűszerért!

Ültesd tele fűszernövényekkel a balkont Forrás: Dreamstime

Tegyük hozzá: az élő fűszerkavalkád egészen egyedi hangulatot varázsol az erkélyedre, vagy az udvarodba...

Vidd a gardróbba a növényeket!

A könnyed, finom levélmotívumok, a virágminták örökké divatosak lesznek... Jól mutatnak a kiegészítőkön is, sőt, nem ritkán sportos darabokon is felbukkannak, így színesítve a ruhatárunkat.

Forrás: Lakáskultúra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.