Új világrekord született: így néz ki a világ leghosszabb nyelvű kutyája

kutya Guinness rekordok nyelv világrekord
Egy hároméves labrador-németjuhász-keverék büszkélkedhet a leghosszabb nyelvvel rendelkező kutya címével a Guinness rekordok könyvének friss bejegyzése szerint.

Az egyesült államokbeli Louisianában élő Zoey nevű kutya nyelve 12,6 centiméter hosszú. Gazdái három évvel ezelőtt fogadták örökbe, amikor öthetes kiskutya volt. A szájából kilógó hosszú nyelve már akkor nagy feltűnést keltett, és ez csak fokozódott, ahogy az állat egyre nagyobb termetű lett - emlékeztet online tudósításában a Guardian című brit lap.

Gazdáiban lassan felmerült, hogy ez akár világrekordnak is számíthat, és amikor utánanéztek, kiderült, hogy a leghosszabb kutyanyelv rekordtartója nemrég elpusztult: a dél-dakotai bernáthegyi igazán impozáns mérettel, 18,58 centiméterrel tartotta a kutyanyelvhossz világcsúcsát egészen 2021-ig. Zoey gazdái úgy döntöttek, megpályázzák a megüresedett posztot, fotókat és videókat készítettek a kutyájukról, illetve egy állatorvost is felkértek hivatalos mérés készítésére.

Tavaly novemberben be is nyújtották a szükséges dokumentumokat a Guinness mintegy 40 ezer világrekordot jegyző szervezetéhez, és - bár februárban rövid időre egy arizonai angol szetter megcsípte a címet 9,49 centiméteres nyelvhosszával - márciusban végül Zoey új rekordját hitelesítették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.