7 tuti recept arra az esetre, ha túlhajtottad magad

pihenés stressz tornagyakorlat telefon túlhajszoltság
A kikapcsolódás nem azt jelenti, hogy a kanapén heverészel a tévé előtt. A Fanny magazin nyomán megmutatjuk, hogyan relaxálhatsz úgy, hogy valóban felfrissülj testileg-lelkileg.

Irány az ágy!

A fizikai pihenés fontossága egyértelmű, de ha épp egy túlhajszolt időszakot élsz meg, akkor csináld tudatosan: feküdj le hamarabb aludni, ha lehet, szunyókálj egy kicsit délután, és rendszeresen jógázz vagy végezz olyan tornagyakorlatokat, amelyek segítenek a stressztől befeszült izmok ellazításában - tanácsolja a Fanny.

Negatívról pozitívra

Minden gondolatoddal másokat kritizálsz, esetleg önmagadat ostorozod? Itt az ideje, hogy mentálisan is kikapcsolódj! Felejtsd el a tévét és a telefonodat, hallgass inkább valamilyen megnyugtató zenét, és írd össze az összes negatív gondolatodat, majd igyekezz azokat pozitívra váltani.

Hallgass zenét, és igyekezz pozítivra váltani Forrás: Shutterstock/Africa Studio

„Mert neked elmondhatom..."

Legyen az párkapcsolati, munkahelyi vagy családi probléma, ezek csak akkor enyhülnek, ha megtanulod a hozzájuk kapcsolódó érzelmeidet kifejezni és megosztani egy baráttal, esetleg egy terapeutával, mentálhigiénés szakemberrel, aki képes ítélkezés és a változtatás szándéka nélkül meghallgatni téged.

Akik közel állnak

Fontos, hogy néha szociálisan is kipihend magad. Ez azt jelenti, hogy tölts tartalmas és minőségi időt azokkal a barátaiddal, akik igazán elfogadnak téged, és akiknek a társaságában valóban önmagad lehetsz.

Elvesztetted a kreativitásodat?

Nyerj inspirációt máshonnan! Egy jó könyv, egy magányos és csendes séta a természetben, esetleg egy kiállítás kellően feltölt majd, és új ihletet meríthetsz belőle a mindennapokhoz.

Nyerj inspirációt máshonnan, például egy jó könyvből Forrás: Shutterstock

Némítsd le a külvilágot!

Annyiszor halljuk, mégsem gyakran cselekszünk így: kapcsold ki a telefont, felejtsd el a híreket, a tévét, a rádiót, a közösségi oldalakat és az e-mailt! Próbáld ki, és meglátod, milyen óriási változást hoz!

Spirituális megnyugvás

Néha nem árt emlékeztetni magadat arra, miért érdemes élned. Találdmeg ehhez azt a formát, ami a leginkább közel áll hozzád, legyen az a hit, a meditáció, a filozófia vagy a jóga. Ha egyik sem a te világod, akkor önkénteskedj: ha másokon segítesz, önmagadat is hasznosabbnak és értékesebbnek látod majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.