Fiatal magyar hegymászónő vág neki a Himalájának augusztusban: a hegyre Erőss Zsolt képét is magával viszi

Forrás: NurPhoto via Getty Images/Nicolas Economou -
projekt hegymászás Erőss Zsolt Himalája
Sántha Xénia 17 éves kora óta rajong a magaslatokért, következő nagy projektje a 6165 méteres Imja Tse csúcsának megmászása, amelynek augusztus 21-én vág neki.

17 évesen az első mászása alkalmával már komoly kihívás elé állította az élet, kiment a bokája, 9 és fél órába telt, mire visszajutott egy lábon bicegve, de ez sem tántorította el attól, hogy a mindennapjai részese legyen a hegymászás.

Hatalmas példaképe Erőss Zsolt, aki szintén Csíkszeredából származott, ahogyan ő is. Úgy döntött, hogy a következő expedíciójára magával viszi az elhunyt hegymászó fényképét, így tisztelegve az emléke előtt. Xénia augusztus 21-én indul a Himalájára, a 6165 méteres Imja Tse csúcsát szeretné megmászni.

Forrás: NurPhoto via Getty Images/Nicolas Economou

"Most egy úgynevezett altitude maszkban alszom, amin át csak kevesebb oxigént tudok belélegezni. Ezzel már most igyekszem hozzászoktatni magam a fent uralkodó állapotokhoz"

- árulta el a Blikknek a fiatal lány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.