Régi hollywoodi szépségtrükkök, amiktől ma már felszaladna a szemöldökünk

színésznő Marilyn Monroe módszer szépség
Úgy láthatjuk, hogy ma nagyon sokat tesznek a szépségük megőrzéséért, kihangsúlyozásáért a nők, de régen sem volt ez másként. Évtizedekkel ezelőtt is sok erőfeszítésükbe telt, hogy tökéletesen nézzenek ki, a sztárok pedig a legbizarrabb trükköktől sem riadtak vissza, hiszen az ő megjelenésüket sokkal többen kísérték figyelemmel. Olykor csak furcsa, ma már értelmetlennek tűnő szokásokat követtek, de hajlandóak voltak nagyobb kockázatot is vállalni a cél érdekében. Íme, a múlt díváinak szépségtrükkjei.

Beöntéssel harcoltak a felesleges kilók ellen

A tökéletes alak elérése a múlt dívái számára is fontos volt, mindenre hajlandóak voltak azért, hogy a vörös szőnyegen ámulatba ejtsék az embereket. Mae West színésznő rendszeresen járt beöntésre, mert úgy vélte, hogy ez az eljárás segít neki megszabadulni a testében felhalmozódott méreganyagoktól, ezáltal pedig megőrizheti karcsú alakját, a bőrét pedig tisztává és ragyogóvá varázsolja.

Mae West színésznő rendszeresen járt beöntésre Forrás: Paramount Pictures

Ezt a módszert olyan modern színésznők is kipróbálták, mint Gwyneth Paltrow, de fontos hangsúlyozni, hogy semmilyen tudományos bizonyíték nincs a hatásosságára, ellenben az egészségre ártalmas lehet!

Veszélyes vegyszerekkel festették a hajukat

Volt idő, amikor a kívánt hajszín eléréséhez sokkal nagyobb kockázatot kellett vállalni, mint mostanában. A haj világosításához sok különböző módszert használtak, a színésznő platinaszőke haját nem veszélytelen kombinációval festette: hidrogén-peroxid, ammónia és mosópor keverékével érte el a kívánt hatást. Ezek az összetevők rendkívüli módon roncsolják a hajat, szerencsére ma már a szőkeség sokkal biztonságosabban elérhető.

Jean Harlow színésznő platinaszőke haját nem veszélytelen kombinációval festette Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Trükköztek hangsúlyosabb áll eléréséért

A feszes, hibátlan bőr korábban is nagyon fontos volt, de akkoriban nagy figyelmet fordítottak az áll alakjára. Joan Crawford Oscar-díjas színésznő folyamatosan rágózott, mert meggyőződése volt, hogy ezzel erősíti az állkapcsait, ami segít egy hangsúlyosabb állvonal kialakításában, Marilyn Monroe azonban kés alá is feküdt a cél érdekében. Marhaporcot ültettek az állába, hogy elérje a kívánt kinézetet.

Joan Crawford folyamatosan rágózott, mert meggyőződése volt, hogy ezzel erősíti az állkapcsát Forrás: MGM / Photo12 via AFP

Fullasztó, alakformáló fehérneműt viseltek

A szépség és a kényelem nem fért össze, és ha választani kellett, a hírességek nem a komfortos közérzetre tették le a voksukat. Speciális fehérneműk viselésével érték el az ívelt alakot: a derekat és a csípőt szűkítő, a melleket megemelő fűzőt hordtak, és nemcsak akkor, amikor az utcára léptek, hanem otthon is. Marilyn Monroe például melltartóban is aludt azért, hogy a mellei feszesek maradjanak.

Marilyn Monroe melltartóban aludt azért, hogy a mellei feszesek maradjanak Fotó / Gettyimages

Leborotválták a szemöldöküket

Az 1930-as években divatos volt a magasabban húzódó, de rendkívül vékony szemöldök, amilyen természetesen önmagától nem nőtt senkinek. Ezért aztán inkább leborotválták, és ceruzával rajzolták meg a kívánt formát. Úgy tartották, hogy ettől nyitottabbá válik a tekintetük. A módszer nem tűnik túlságosan kockázatosnak, hiszen előbb-utóbb ismét kinő a szemöldök, de akad olyan híresség, aki csúnyán pórul járt ezzel a trükkel. Lucille Ball színésznőt a Botrány Rómában című filmje forgatásán kérték meg arra, hogy borotválja le a szemöldökét, ami aztán soha nem nőtt ki újra.

Lucille Ball, 30-as években divatos volt a magasabban húzódó, de rendkívül vékony szemöldök Forrás: 7e Art / Photo12 via AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.