"Úgy halt meg, ahogy élt" - megszólalt a Svédországban lezuhant Wizz Air-pilóta édesapja

Forrás: Shutterstock -
lezuhant gép magyar pilóta Balti-tenger Svédország
A rossz időjárás miatt folyamatosan kérték a süllyedést, végül radarszint alatt voltak, és ott történt valami, amit most a svéd hatóságok vizsgálnak ki, mondta el az apa, akinek fia és szintén pilóta barátja egy kisgéppel zuhant a Balti-tengerbe. 

Többszáz óra repüléssel a háta mögött nagyon gyakorlott pilótának számított a vasárnap kisgéppel lezuhant Wizz Air-pilóta, aki barátjával és pilótatársával indult Stockholmba, hogy régi vágyát beteljesítve, átvegye saját repülőgépét. Vele utazott egy másik pilóta is. A becsapódáskor mindketten azonnal meghaltak.

Forrás: Shutterstock

"Szülőként borzalmas, feldolgozhatatlan, de úgy halt meg, ahogy élt. Neki a mindene volt a repülés" - mondta el a pilóta édesapja a Tényeknek, ahogy azt is, hogy az eddig vele ismertetett adatok szerint a folyamatosan romló időjárás miatt kérték az alacsonyabb szintekre süllyedést. Végül radarszint alatt voltak, ott történt valami, amit jelenleg a svéd hatóságok próbálnak kinyomozni. A gépen az eddigi információk alapján nem volt pánik a Balti-tengerbe csapódás előtt.

A két gyakorló kapitány mindent megtett, hogy mentse az életét és a gépet is, de végül mindketten meghaltak; holttestüket sikerült kiemelni a hatalmas málységben fekvő roncsból.

Korom Gábor édesapja szerint imádta az életet, szerette a repülést, a motorozást és az állatokat. Pilótatársa három gyermeket hagyott maga után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.