Szerveivel öt ember életét menti meg Szvoboda Bence, aki egy csehországi motorverseny következtében vesztette életét

Forrás: Laszlo Szirtesi -
temetés szervdonor magyar motokrossz Szvoboda Bence
Több százan vettek részt a legeredményesebb magyar motorversenyző, Szvoboda Bence temetésén. A 31 évesen, egy csehországi versenyen bekövetkezett baleset következtében elhunyt sportoló gyászszertartásán még egyszer utoljára felbőgött a motorja 

Egy csehországi versenyen bukott motorjával Szvoboda Bence, akin utána több versenyzőtársa áthajtott. A legeredményesebb magyar motokrosszversenyző súlyos koponyasérülést szenvedett, kórházba szállították, ám az orvosok minden igyekezete ellenére elhunyt.

Miközben leengedték fehér koporsóját sírhelyére, felbőgött a motorja, utoljára.

Elhunyt Szvoboda Bence Forrás: Laszlo Szirtesi

"Köszönjük a rengeteg szívhez szóló bejegyzést, a gyertyagyújtást a pályákon és a lakhelyén, amivel tiszteleteteket fejeztétek ki Bence iránt! Köszönünk minden imát, melyet az utolsó, kritikus napokban mondtatok Bence gyógyulásáért és köszönjük, hogy eljöttetek erre az idézőjelesen "utolsó futamra" - mondott köszönetet a gyászoló család.

Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke ibejelentette, hogy hivatalosan is visszavonultatják Szvoboda 521-es rajtszámát, melyet a családjának adtak át azzal a feladattal és kötelezettséggel, hogy ha találnak egy Bencéhez hasonló tehetségre, akkor értesítik az elnökségét.

Szvoboda Bence ép szerveit szülei felajánlották, így halála öt ember számára jelenti az új élet lehetőségét - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.